h

Pak de bezem en start de grote schoonmaak

4 juni 2010

Pak de bezem en start de grote schoonmaak

De SP nodigt alle Hagenaars uit om op 9 juni mee te doen aan de grote schoonmaak in de politiek. Hiervoor heeft de SP de afgelopen nacht door heel Den Haag 200 rode bezems verspreid. Campagneleider Wouter Groot Koerkamp: “De gewone Hagenaars die de bankencrisis niet hebben veroorzaakt dreigen wel de rekening van de crisis te krijgen. Daarom moet de bezem door de Tweede Kamer. Weg met de vuile voorstellen om zorg, onderwijs en sociale zekerheid af te breken. Met een stem op de SP gaat de rekening van de crisis naar hen die het hebben veroorzaakt. Want wie die boel vuil maakt zal betalen”

campagnenach
Twee van de tweehonderd bezems die verspreid zijn door de Haagse SP

Heel Den Haag is op vrijdagmorgen verrast en opgefleurd door rode bezems van de SP. Het rondbrengen van de bezems was onderdeel van de Campagnenach waarbij een grote groep vrijwilligers van de SP mensen opzochten die ’s nachts werken. Zo zijn de SP-ers in gesprek gegaan met taxichauffeurs, ziekenhuispersoneel en artsen van de ziekenhuispost. Ook is er in alle vroegte geflyerd bij verschillende bedrijven waar de werknemers van de ochtenddienst begonnen.

campagnenach
Een bezem voor de grote schoonmaak door de Tweede Kamer

Groot Koerkamp: “In de nacht werken veel mensen met onregelmatige diensten, mensen die echt hun handen uit de mouwen steken. De SP wil ervoor zorgen dat niet zij de rekening van de crisis betalen, maar dat die rekening wordt neergelegd bij de mensen die de crisis hebben veroorzaakt: de banken, de managers en falende politici. Ook de harde werkers in de nachtdienst kunnen op de SP rekenen.”

campagnenach

U bent hier