h

Begroting 2011: uitwerking van snoeihard rechts beleid

14 september 2010

Begroting 2011: uitwerking van snoeihard rechts beleid

“Het is wel duidelijk wie de crisis betaald; iedere Hagenaar met een bescheiden beurs. Er waait dit najaar een schrale, zeer gure wind over Den Haag. Ieder potje met geld waarmee Den Haag menswaardiger kon worden gemaakt is tot de bodem leeg geschraapt”. Aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Zo wordt er € 2 miljoen op bibliotheken bezuinigd, wordt er fors bezuinigd op het lokale gezondheidsbeleid, de reserve voor de thuislozenzorg wordt gehalveerd, komen er ondanks de bittere noodzaak geen uitbreidingen van het aantal plekken in de noodopvang en wordt tot slot het voornemen uitgesproken om de bijzondere bijstand in 2011 fors te beperken.
Gyömörei is verbijsterd over de keiharde keuzes die op ‘mensenwerk’ worden gemaakt, terwijl veel van de megalomane masterplannen gewoon doorgaan. Ook andere plannen worden in 2011 onderzocht: de aanleg van een zeezeilhaven en het aanpakken van de Doubletstraat. Gyömörei: “Er is geen geld om het mensenwerk in stand te houden, het is bizar dat dit soort ontzettend kostbare plannen gewoon worden doorgezet”.

Er wordt gesteld dat er veel bezuinigd gaat worden op de gemeentelijke organisatie en dat het aantal gemeentelijke taken beperkt zal gaan worden. Gyömörei: “Opvallend is dat dit allemaal vaag is, er zijn geen concrete doelstellingen en aantallen, het college kan dus nergens aan worden gehouden.”

U bent hier