h

Handen af van onze ouderen, gehandicapten en armsten

29 oktober 2010

Handen af van onze ouderen, gehandicapten en armsten

De SP stelde bij de behandeling van de begroting voor om de bezuinigingen op ouderen, chronisch zieken en gehandicapten en minima te schrappen en dit te betalen uit onder andere het schrappen van de OZB verlaging.

SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: “Zelfs de PvdA sloeg de geboden mogelijkheid om de bezuiniging terug te draaien af. De PvdA heeft dus bewust gekozen voor een bezuiniging van ruim €11 miljoen op de inkomsten van ouderen, chronisch zieken en gehandicapten en mensen met een zeer laag inkomen. Deze mensen zullen er hierdoor honderden euro’s per jaar op achteruit gaan in 2011. Het is een grof schandaal dat de portemonnee van deze mensen wordt leeggehaald en dat tegelijk huiseigenaren een voordeeltje krijgen. Dat is stelen van de armen en schenken aan de rijken.”

De SP diende ook een voorstel in om alle bibliotheken in Den Haag open te houden zodat de D66 wethouder geen wijkbibliotheken hoeft te sluiten. Maar de collegepartijen PvdA, CDA, D66 en VVD wilde de begroting van het college niet wijzigen waardoor ook dit voorstel werd afgewezen.

U bent hier