h

Protestmars boze Schilderswijkers naar woningcorporatie

28 oktober 2010

Protestmars boze Schilderswijkers naar woningcorporatie

Zaterdag 30 oktober zullen honderden boze bewoners van de buurt de Vergeten Driehoek in de Schilderswijk in optocht naar woningcorporatie Haag Wonen trekken. Zij doen dit uit protest tegen het grove achterstallig onderhoud van hun woningen. Bij het hoofdkantoor willen de bewoners de uitkomst van een bewonersenquête overhandigen aan de directie van Haag Wonen. Onlangs stelde Haag Wonen voor wat voor onderhoud zij willen doen. Uit de enquête blijkt dat veruit de meeste bewoners dit voorstel volstrekt ontoereikend vindt.

De boze bewoners eerder op een bewonersavond van het actiecomité en de SP

Een half jaar geleden is in samenwerking met de SP een actiecomité in de buurt opgericht. Ahmed Ben Yahya van het actiecomité: “Haag Wonen stelt voor om dubbel glas en cv-ketels te instaleren. Heel goed. We leven in 2010, dus dat werd ook wel tijd. Hier en daar willen ze ook kijken naar de keuken of de douche. Maar over de verrotte vloeren of plafonds hoor ik ze niet. Net zo min als over de scheuren in de muren. De woningcorporatie moet echt aan de slag in deze wijk, de bewoners pikken het simpelweg niet meer.”

Na enkele kleine acties in de buurt heeft het comité een grote enquête gehouden. De klachten over de huizen in de Vergeten Driehoek zijn niet mals. Bijna alle woningen hebben last van lekkage en schimmel. Verder gaat het om bouwvallige balkons, scheuren in muren, lekkage, asbest en schimmels, maar er waren ook klachten over astmatische aandoeningen en vele soorten ongedierte.

U bent hier