h

Chinese droom wordt nachtmerrie

4 november 2010

Chinese droom wordt nachtmerrie

De Chinese droom van PvdA wethouder Kool lijkt een nachtmerrie te worden. Na een lening van €1,5 miljoen die de gemeente waarschijnlijk niet terug zal zien en tien dure dienstreizen naar China werken er slecht 3 mensen in het Chinees Groothandelscentrum aan de Zichtenburglaan en is de boel failliet. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: “Ik heb het helemaal gehad met de geldverslindende hobby’s van Kool die niets opleveren. De Chinese aandacht voor Den Haag is vooral gekochte aandacht. Wat we er aan overhouden is een grote schuld en lege handen.”

Gyömörei hekelt het feit dat PvdA wethouder Kool in oktober nog op kosten van gemeenschapsgeld naar China is afgereisd terwijl de doelloosheid daarvan blijkbaar al vaststond. De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld. De SP wil deze geldverspilling uitgebreid bespreken in de raad.

Ingrid Gyömörei heeft - net als in 2007 – schriftelijke vragen gesteld. Destijds werd via een verspreking bekend dat er een lening van anderhalf miljoen euro verstrekt zou worden aan het Chinees Groothandelscentrum. In oktober 2009 bleek dat de eerder verstrekt lening, voor twee jaar verlengd zou worden. Wederom zonder onderpand. Nu zijn we een jaar verder en blijken er van de beloofde honderden werknemers er slechts drie mensen te werken in het Chinees Groothandelscentrum.

U bent hier