h

Postbode ondanks vriestemperatuur niet in de kou

5 december 2010

Postbode ondanks vriestemperatuur niet in de kou

Donderdagavond peilde Haagse TNT’ers en SP’ers mening van het winkelend publiek in de stad. Ze vroegen de mensen om steun voor de stakende postbodes. Die steun is massaal. Ondanks het winterweer, staan de postbodes dus niet in de kou.
Postbode pepernoten peiling

De postbodes staken omdat er 15.000 mensen uitmoeten bij TNT. En omdat de lonen onder druk staan, doordat het kabinet toestaat dat nieuwe postbedrijven hun mensen minder dan het minimloon betalen.

“Het is verschrikkelijk wat hier gebeurt. Ik gun mezelf een goed salaris; dan gun ik een ander toch ook een fatsoenlijk inkomen? “, zei iemand die Sinterklaasinkopen aan het doen was. “Het lijkt wel of in 1910 leven, in plaats van in 2010. Mensen die van de ene op de andere dag ontslagen kunnen worden, die niet doorbetaald krijgen als ze ziek zijn en niet eens het minimumloon krijgen; dat past niet in deze eeuw.”

De SP voert samen met TNT’ers actie tegen het massa-ontslag en de betaling onder het minimumloon onder de vlag van reddepostbode. In de komende week wordt er op woensdag, donderdag en vrijdag gestaakt

U bent hier