h

SP vraagt opheldering over geheime deal golfbaan

29 december 2010

SP vraagt opheldering over geheime deal golfbaan

De SP fractie in de Haagse gemeenteraad heeft via schriftelijke vragen opheldering gevraagd over berichten in de pers dat er sprake zou zijn van een geheime (grond) deal met de gemeente Leidschendam-Voorburg. De SP wil graag weten wat er is afgesproken en wie het initiatief hiervoor heeft genomen.

“Vanuit de pers heb ik mogen vernemen dat er blijkbaar correspondentie bestaat waarin de gemeente Den Haag, in ruil voor grond in de andere gemeente, Haagse grond beschikbaar stelt. Ik ben vooral benieuwd wie bij deze geheime deal het voortouw heeft gehad en of de gemeente dit een normale gang van zaken vindt. Ook heb ik de correspondentie opgevraagd zodat ik mij kan informeren.” vertelt Fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Verder zou er afgesproken zijn dat de gemeente Den Haag de procedures gaat voeren en de kosten zal dragen. Gyömörei begrijpt dat politiek overleg nodig kan zijn om tot oplossingen te komen bij grote ruimteverplaatsingen zoals bij de Rotterdamse baan. Maar zij is verbaasd over de gekozen oplossingen en het feit dat de gemeenteraad – niet eens vertrouwelijk- is geïnformeerd. Vooral het feit dat de golfvereniging in ruil voor de geheime deal geen bezwaar mag maken tegen de komst van Rotterdamse baan is haar een doorn in het oog.

Vanwege de aanleg van de Rotterdamse Baan zal er een oplossing gevonden moeten worden voor een nieuwe plek voor de Golfvereniging Leeuwenberg. Zij hebben nu hun plek in de Vlietzone. De beoogde nieuwe weg loopt tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrale Zone (Binckhorst-Centrum-Scheveningen) van Den Haag.

U bent hier