h

SP onderzoekt wateroverlast Kwintsheul

23 februari 2011

SP onderzoekt wateroverlast Kwintsheul

De werkgroep Westland van de Socialistische Partij deed op dinsdagavond 22 februari een buurtonderzoek naar wateroverlast in Kwintsheul. Samen met SP Tweede Kamerlid Rik Janssen vroegen ze huis-aan-huis naar de ervaringen met het bodemwater. Binnen een uur hadden de SP’ers tien bewoners gesproken die met problemen kampten. “Ongelofelijk dat deze overlast al meer dan tien jaar bestaat. Ondanks de vele klachten is de overlast nooit goed aangepakt. Het wordt tijd om hier samen met de bewoners wat aan te doen.”, aldus Rik Janssen.


Een van de problemen: altijd water in de kruipruimte.

De SP deed haar onderzoek in de Pastoor Vinckesteynstraat. De problemen zijn ooit begonnen na de aanleg van een nieuwe riolering. Ondanks incidentele pogingen tot verbeteringen van de gemeente, is er nooit een structurele oplossing gekomen voor alle huizen. Bewoners klaagden onder andere over stankoverlast, verroeste leidingen en bij een woning moest zelfs de hele houten vloer vervangen worden: de balken waren rot terwijl de bewoner zelf voorzorgsmaatregelen had getroffen tegen het hoge water onder de vloer.

Ook in andere straten bleken soortgelijke problemen te spelen. De SP gaat daarom verder op onderzoek uit in de buurt en roept buurtbewoners met soortgelijke problemen op om zich te melden via e-mailadres: westland@sp.nl

U bent hier