h

Bestemmingsplan Zeeheldenkwartier voor tweede keer broddelwerk

28 juni 2011

Bestemmingsplan Zeeheldenkwartier voor tweede keer broddelwerk

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 juni is een bestemmingsplan voor het Zeeheldenkwartier van de raadsagenda gehaald. D66-wethouder Marjolein de Jong kon de vragen vanuit de raad niet beantwoorden. De SP is blij dat het bestemmingsplan wederom van de agenda gehaald is. Eerder stond het bestemmingsplan ook al op de agenda en toen is het ook van de agenda gehaald, omdat het plan niet klopte.
Zeeheldenkwartier
Binnentuin van de Toussaintkade die volgens het bestemmingsplan volgebouwd kan worden

De SP is van mening dat een bestemmingsplan in orde moet zijn, voordat het besproken kan worden in de gemeenteraad. Zo kan er volgens dit plan gebouwd worden op de Toussaintkade op een plek dat Rijkbeschermd stadsgezicht is. Tevens wordt in het bestemmingsplan een gevoelig bouwplan voor de Elandstraat veranderd. Een slecht voorstel volgens SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Bouwplannen die gevoelig liggen, horen niet thuis in een bestemmingsplan. Het is uiterst onverstandig dat D66-wethouder De Jong ervoor kiest om via het bestemmingsplan slechte bouwplannen door te drukken. Het is daarom terecht dat het bestemmingsplan van de agenda afgehaald is, zodat de wethouder haar huiswerk overnieuw kan maken".
Zeeheldenkwartier
Binnentuin van de Toussaintkade die volgens het bestemmingsplan volgebouwd kan worden

Gyömörei hoopt dat het bouwplan aan de Elandstraat en het bouwplan aan de Toussaintkade uit het bestemmingsplan gehaald wordt. Zodat bewoners volgens de regels bezwaar en beroep kunnen aantekenen tegen dit onzalige plan. Mocht dit niet gebeuren, dan dient de SP een motie in. Deze motie heeft de SP ook op 23 juni ingediend, maar is aangehouden omdat het bestemmingsplan van de agenda gehaald is.

SP vraagt bewoners waakzaam te zijn voor nieuw bestemmingsplan
Bestemmingsplan Zeeheldenkwartier mede door kritiek SP ingetrokken

U bent hier