h

Buurten in Westland

29 juni 2011

Buurten in Westland

Op dinsdag 28 juni gingen SP’ers in Kwintsheul (Kievit) langs de deuren om de mensen te vragen naar hun mening over wateroverlast op het grasveld voor de deur en wat er verder in hun buurt speelt. Bewoners met kinderen wilden graag een veld zonder plassen en verbeteringen aan de gedateerde speeltuin voor de deur.
Westlandse SP'ers
Westlandse SP'ers aan de deur in Kwintsheul

Veel buurtbewoners waren positief verrast door het bezoek van Westlandse SP’ers. Tijdens het bezoek werd ook duidelijk dat het lager gelegen veld ooit als schaatsbaan in de winter werd gebruikt. De laatste jaren is er alleen – ondanks het ideale winterweer – geen gebruik van gemaakt door de gemeente. Veel bewoners hadden al vaker aan de gemeente voorgesteld om het veld te verhogen en daarbij ook gelijk de verouderde speeltuin aan te pakken. Tot nu toe hebben ze helaas nul op rekest gekregen, ondanks dat dit tijdens verschillende jaarlijkse buurtschouwen is aangekaart. Het resultaat van de buurtschouwen vonden mensen sowieso teleurstellend. Er wordt dan heel veel genoteerd maar uiteindelijk wordt er weinig met alle voorstellen van de buurtbewoners gedaan.

De Westlandse werkgroep van de SP houdt contact met de bewoners om te kijken of er binnenkort wel iets met de de plannen uit de buurt gedaan wordt en zal een initiatief voor betere speelvoorzieningen vanuit de buurt in ieder geval van harte ondersteunen.

U bent hier