h

Leugenachtig Haag Wonen verklaart bewoners de oorlog

9 juni 2011

Leugenachtig Haag Wonen verklaart bewoners de oorlog

Half huis = half huur“Haag Wonen is absoluut onbetrouwbaar nu zij in één avond komen met een nieuwe leugen én een nieuwe gebroken belofte. Dit hebben wij niet verdiend.” Aan het woord is Cor Camijn van bewonerscommissie de Vergeten Driehoek uit de Schilderswijk. In eerder overleg met de woningcorporatie was beloofd om af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Afgelopen maandag werd dit keihard ontkend. De belofte om op donderdag 9 juni de hele buurt voor te lichten over alle problemen is ook van tafel. Camijn: “Pure schande, zo ga je niet met elkaar om. Het lijkt wel of ze perse oorlog met de bewoners willen. Nou, dan kunnen ze die krijgen.”

De buurt de Vergeten Driehoek is al tientallen jaren niet fatsoenlijk onderhouden. Nadat de buurt vorig jaar samen met de SP in actie kwam, beloofde woningcorporatie Haag Wonen 10 miljoen euro te investeren in de vijfhonderd woningen. Onlangs werd bekend dat er een streep komt door deze investering. De bewoners kunnen fluiten naar de beloofde dubbele beglazing en HR ketels. De bewonerscommissie zal opnieuw de handen met de SP ineen slaan om op te komen voor hun recht. SP bestuurslid Hannie van der Sman: “Wij staan zij aan zij met de bewoners en zijn meer dan ooit bereid tot actie. Het moet afgelopen zijn met de arrogantie van Haag Wonen. Laat ze doen waar ze voor betaald worden. De mensen hebben recht op fatsoenlijke huizen. Dit wordt een zomer die ze niet snel vergeten.”

Vergeten Driehoek
De boze bewoners eerder op een bewonersavond van de bewonerscommissie en de Haagse SP

De bewoners hebben vier eisen geformuleerd die nu liggen bij Haag Wonen. De corporatie moet nog reageren. De bewoners willen per direct een huurverlaging, omdat de huizen met gemak krotten te noemen zijn. Voor een half huis willen ze niet meer betalen dan half huur. Nu de beloofde dubbele beglazing en de HR ketels van de baan zijn, eisen de bewoners een tegemoetkoming in de stookkosten. Een nieuw rapport geeft aan dat er nog meer onveilige situaties zijn dan voorheen bekend. Deze moeten zo snel mogelijk opgelost worden. Tot slot moet de buurt zo snel mogelijk een actiegebied worden, zodat bewoners die vanwege de aangekondigde sloop willen een urgentieverklaring kunnen krijgen.

Vergeten driehoek weer vergeten?

U bent hier