h

Beschermd stadsgezicht belemmert sportcampus

22 juli 2011

Beschermd stadsgezicht belemmert sportcampus

Ingrid GyömöreiDe SP vraagt zich af wat de gevolgen zijn van de aanwijzing tot beschermd stadsgezicht van het Zuiderpark voor de ontwikkeling van de 'sportcampus Zuiderpark' op het terrein van het voormalige ADO-stadion. Het totale Zuiderpark is sinds 1 februari 2011 door het ministerie van OC en W tot beschermd stadsgezicht verklaard, ook het stuk waar de gemeente een sportcampus wil realiseren. Dit betekent dat onder andere het groen, de slootjes, paden en de bomenranden niet zomaar veranderd mogen worden. Maar ook het aanzicht van het Zuiderpark valt onder die bescherming. Het is dus maar de vraag of de plannen zoals ze er nu liggen ongewijzigd, en op de geplande datum (eind 2011) van start kunnen gaan.

Ook zou nieuwe Europese regelgeving nog een probleem kunnen opleveren. Hierin is vastgelegd dat 'Diensten van Algemeen Economisch Belang' alleen nog mogen doen waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn. Dat laatste maakt dat de deelname aan de ontwikkeling van het sportkwadrant door zowel woningcorporatie Vestia als die van ROC Mondriaan - zoals nu vastgelegd in een convenant - wellicht niet mag.

De SP heeft vragen over de kwestie gesteld. Ingrid Gyömörei: " Het gaat om een miljoenenproject, met ongekende geldstromen. In tijden van crisis kan de gemeente zich geen fouten veroorloven. Ik heb het afgelopen jaar herhaaldelijk tijdens vergaderingen om duidelijkheid gevraagd en hoop deze dan nu eindelijk te mogen krijgen"

Schriftelijke vragen Sportkwadrant Zuiderpark

U bent hier