h

ROOD Den Haag zoekt confrontatie met staatssecretaris Zijlstra

7 september 2011

ROOD Den Haag zoekt confrontatie met staatssecretaris Zijlstra

ROOD, jong in de SP, zal aanstaande donderdag 8 september staatssecretaris Zijlstra opwachten met de boodschap 'Studenten Uitknijpen? Halbe, Doe effe Sociaal!'. ROOD zal Zijlstra bovendien een kruiwagen met bankbiljetten presenteren die symbool staat voor de torenhoge studieschuld die veel studenten door de botte bezuinigingen dreigen op te lopen.

Donderdagmiddag 8 september zal staatssecretaris Halbe Zijlstra het hogeschooljaar openen bij Hogeschool Inholland in Rotterdam. Ondanks Zijlstra's mooie praatjes over de kenniseconomie gaan veel studenten moeilijke jaren tegemoet. De invoering van de 'studieboete' en de voorgenomen afschaffing van de studiebeurs voor Masterstudenten en bezuinigingen op de OV-jaarkaart werpen een forse drempel op voor studenten die zich verder willen ontwikkelen.

Ibrahim el Harbachi van ROOD Den Haag: “Het huidige kabinet knijpt studenten uit door ze meer te laten betalen, terwijl ze meer zou moeten investeren. Door Zijlstra's bezuinigingsplannen zullen veel studenten niet langer keuzes maken op basis van hun ambities of talent, maar op basis van de dikte van hun portemonnee. Daarom is onze boodschap voor Halbe Zijlstra: Doe effe sociaal!”

Om 15.00 zal ROOD aanwezig zijn op de posthumalaan 90 bij het ontvangst van Halbe Zijlstra op Inholland. De actie is onderdeel van de landelijke campagne “Doe effe sociaal”, waarbij de meest asociale politicus kan worden gekozen.

Doe effe sociaal!

U bent hier