h

Haagse SP in actie voor de sociale werkplaatsen

4 oktober 2011

Haagse SP in actie voor de sociale werkplaatsen

De Haagse SP voert actie tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. Het winkelend publiek kon op 1 oktober op de Haagse Markt hun handtekening zetten op een werkhandschoen. Op dinsdagochtend 4 oktober konden medewerkers van de Haeghe Groep hun handtekening zetten. Deze handschoenen worden uiteindelijk aan elkaar geknoopt als een ketting van solidariteit en aangeboden aan minister Kamp van sociale zaken en werkgelegenheid.
Haagse SP'ers in gesprek met medewerkers van de Haeghe GroepHaagse SP'ers in gesprek met medewerkers van de Haeghe Groep

De acties kunnen op veel steun van de mensen rekenen. SP-voorzitter Wouter Groot Koerkamp: "Binnen mum van tijd waren al onze handschoenen ondertekend. Dit maakt duidelijk dat veel mensen het asociaal vinden om op de sociale werkplaatsen te bezuinigen. Zij vinden het belachelijk dat dit kabinet deze werknemers achter de geraniums zet. Want voor de meeste mensen die nu bijvoorbeeld bij de Haeghe Groep werken is werk bij een gewone werkgever geen optie. Ze zitten straks dus gewoon thuis, en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.”
SP'ers Daria Janssen en Dirk van Ostaijen
SP'ers Daria Janssen en Dirk van Ostaijen met de werkhandschoenen waarop handtekeningen gezet gaan worden.

De SP haalt in het hele land werkhandschoenen op tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. Uiteindelijk zullen al deze handschoenen een kilometerslange 'keten van solidariteit' vormen, die aan het einde van dit jaar wordt aangeboden aan het kabinet. De actie is onderdeel van de campagne ‘Armoede werkt niet’.

Op zaterdag 15 oktober staat de Haagse SP met de handschoenenactie bij winkelcentrum Leyweg. We staan hier tussen 14.00 en 16.00.

Armoede Werkt niet

U bent hier