h

Haagse keten symboliseert solidariteit met sociale werkplaats

25 november 2011

Haagse keten symboliseert solidariteit met sociale werkplaats

In Den Haag zijn honderden handschoenen met handtekeningen opgehaald, samen vormen zij een lange keten die de solidariteit met de sociale werkplaatsen symboliseert. Met deze ketting zal de SP het centrum van Den Haag in trekken. De SP laat hiermee zien dat de kabinetsplannen om miljarden te bezuinigen op de sociale werkplaatsen, de jonggehandicapten en de bijstandsgerechtigden asociaal zijn.

Armoede werkt nietAls het aan het kabinet ligt worden 60.000 banen in de sociale werkplaats geschrapt, mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt moeilijk hebben worden hierdoor hard gepakt. Zij worden door dit kabinet achter de geraniums gezet. Ook de cao van de sociale werkplaats staat onder druk. Een menselijke kant van de Nederlandse samenleving zal verloren gaan met het verdwijnen van de sociale werkplaatsen.

Op zondag 27 november zal de SP met de ketting van handschoenen door het Haagse centrum lopen. Zo komt het Haagse publiek te weten wat er gaande is. Daarna zullen de Haagse handschoenen worden samengevoegd met de duizenden handschoenen die in andere steden zijn opgehaald. Tezamen zullen ze te zien zijn tijdens de manifestatie op zaterdag 10 december in de Brabanthallen in Den Bosch tegen de foute kabinetsplannen. Er wordt busvervoer geregeld waarvoor men zich op www.armoedewerktniet.nl kan aanmelden.

U bent hier