h

Roemer en Cohen slaan handen ineen: 'armoede werkt niet!'

22 november 2011

Roemer en Cohen slaan handen ineen: 'armoede werkt niet!'

Vanmiddag hebben Job Cohen (PvdA) en Emile Roemer (SP) op de sociale werkplaats in Den Haag (Haeghe Groep) de actie ‘Armoede werkt niet’ afgetrapt. Vergezeld door werknemers van de werkplaats, een Haagse wethouder en de Abvakabo lieten zij weten zich te blijven verzetten tegen de hardvochtige bezuinigingen op sociale werkplaats, jonggehandicapten en mensen in de bijstand.

Job Cohen en Emile Roemer
Emile Roemer en Job Cohen tijdens de aftrap van 'Armoede werkt niet' Foto: Erwin van der Lem

De bijeenkomst is het startsein van een tour door het land, waarbij aandacht gevraagd wordt voor de gevolgen van deze bezuinigingen. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats zullen op deze tour meegaan om over hun eigen ervaringen te vertellen. Op een metershoge gele werkhandschoen, die het symbool is van 'Armoede werkt niet', plaatsten aanwezigen hun handtekening.

Emile Roemer
Emile Roemer zet zijn handtekening op de metershoge gele werkhandschoen Foto: Erwin van der Lem

Op de bijeenkomst stak Roemer de werknemers een hart onder de riem: ‘Wij laten jullie niet in de steek. Het is voor ons niet te verkroppen dat de rekening van een crisis waar jullie part noch deel aan hebben, bij jullie terecht komt. Daarom zeg ik tegen Rutte: handen af van deze banen!’

De tour door het land is de opmaat richting de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ op 10 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens de manifestatie 'Armoede werkt niet' zullen duizenden werkhandschoenen worden aangeboden aan staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) als protest tegen zijn beleid.

Cohen en Roemer organiseren deze manifestatie samen met de vakbonden en maatschappelijke organisaties. Daar komen duizenden mensen bijeen om te protesteren tegen de bezuinigingen op hun banen, inkomens, zorg, begeleiding en onderwijs.

Emile Roemer
Emile Roemer in gesprek. Foto: Steve Middeldorp

Bekijk hier een impressie van 'Armoede werkt niet':

Armoede werkt niet

U bent hier