h

Succesvolle SP-kennismakingsdag Spoorwijk en Laakkwartier

14 maart 2012

Succesvolle SP-kennismakingsdag Spoorwijk en Laakkwartier

Op zaterdag 10 maart hield de SP open huis en konden buurtbewoners uit Spoorwijk en Laakkwartier kennis maken met de SP en ook andersom. In plaats af te wachten of buurtbewoners naar het partijkantoor kwamen, gestationeerd in het Laakkwartier, gingen enthousiaste SP’ers ook de buurt in om met de bewoners kennis te maken. SP afdelingsvoorzitter Lesley Arp : “Het was een gezellige dag en buurtbewoners reageerden enthousiast op onze aanwezigheid. Of we nu voor de supermarkten mensen aanspraken, aan de deur of in ons partijpand: mensen willen graag weten wie wij zijn en wat wij zoal doen. Aan de andere kant zijn wij door de gesprekken met de bewoners veel beter op de hoogte van wat er speelt in de wijk!”


Het Haagse SP-promoteam samen met de kartonnen versie van Emile Roemer

SP Fractievoorzitter Ingrid Gyömörei beaamt dit: “Buurtbewoners in Laakkwartier hebben ons bijvoorbeeld gewezen op parkeerproblemen. En in Spoorwijk gaven buurtbewoners ook aan dat zij juist veel waarde hechten aan veiligheid omdat sommigen te maken hebben gehad met inbraken. Deze informatie kunnen wij natuurlijk mooi meenemen in de debatten in de gemeenteraad.”


De ballonnen waren erg populair onder de jeugdige wijkbewoners

Het partijpand trok veel jeugdige bezoekers en veranderde van SP-actiecentrum in een levendig buurthuis. Bij het Lorentzplein en de Goeverneurlaan konden mensen met Emile Roemer op de foto. Hoewel het een kartonnen versie van Emile Roemer was, bleek uit de grote belangstelling voor het fotomomentje dat veel buurtbewoners erg positief zijn over de SP-fractievoorzitter. Dat SP’ers geen solisten zijn maar socialisten werd goed duidelijk doordat de SP afdeling Den Haag bezoek en hulp kreeg van SP-afdelingen uit Delft, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. De activiteiten in Den Haag waren dan ook onderdeel van een regionale promotour van de SP. Voorzitter Lesley Arp: “Natuurlijk gaan we snel ook naar onze buurgemeenten toe, want dit smaakt naar meer. We zijn zeer benieuwd wat de bewoners ons daar kunnen meegeven!”


Ook de levensgrote Emile Roemer waarmee mensen op de foto mochten, was erg populair


Tussen de middag werd door SP'ers en wijkbewoners geluncht op het afdelingspand van de partij

U bent hier