h

Wel fietspad geen bomenkap Laan van Meerdervoort

22 november 2012

Wel fietspad geen bomenkap Laan van Meerdervoort

De SP ziet geen noodzaak om de bomen aan de Laan van Meerdervoort te kappen en wil dat het fietspad en de nodige rioolwerkzaamheden worden uitgevoerd zonder de groene middenberm aan te tasten. De bomen in de middenberm zouden moeten wijken voor de aanleg van parkeerplaatsen. Wat de SP betreft is nut- en noodzaak van deze parkeerplaatsen nog niet aangetoond en is de kap van de beeldbepalende bomen daarom zonde. SP-raadslid Bart van Kent: "Onlangs is betaald parkeren in de wijk ingevoerd, de effecten hiervan zijn nog niet bekend. Dit kan zomaar betekenen dat er minder parkeerplekken nodig zijn. Er zullen ook een groot aantal parkeerplekken worden aangelegd in de aangrenzende Vruchtenbuurt. Ook hebben de bewoners allerlei alternatieven voor parkeerplekken aangedragen, deze moeten eerst goed onderzocht worden als het aan de SP ligt. Uitstel van de bomenkap aan de bekendste laan van Den Haag zou daarom niet meer dan terecht zijn!"

Wel wordt binnenkort de Laan van Meerdervoort opengebroken voor de vervanging van het riool. Wanneer het wegdek toch wordt opengebroken, stelt de SP voor om de verkeersveiligheid alvast aan te pakken. Zo wordt het nodig dat er een vrijliggend fietspad komt, waarmee de veiligheid voor fietsers toeneemt. De bomen kunnen dan blijven staan, volgens de wethouder gaan deze nog zeker tien tot vijftien jaar mee.

De bewoners die op en om de Laan van Meerdervoort wonen hebben zich de afgelopen tijd fors bemoeid met de ontwikkelingen rondom hun laan. Zo hebben de bewoners voorgesteld om eens goed te kijken naar het nabij gelegen parkeerdak aan het Lohmanplein, dit staat vaak nog voor een deel leeg en zou daarom prima als alternatieve parkeerlocatie kunnen fungeren. "De bomen blijven als het aan de SP ligt dus gewoon staan. Eerst moeten we afwachten wat het betaald parkeren en de extra parkeerplekken in de Vruchtenbuurt opleveren en de alternatieven goed onderzoeken." aldus Van Kent.

U bent hier