h

Blijdschap om afblazen congreshotel op Ockenburgh

21 december 2012

Blijdschap om afblazen congreshotel op Ockenburgh

De SP is verheugd dat het omstreden congreshotel op landgoed Ockenburgh is afgeblazen. Al eerder leverde de SP stevige kritiek op het bouwplan wat beoogd was midden in een mooi natuurgebied op het landgoed. Zo werd er een druk bezocht congreshotel neergezet met een grote parkeerplaats in het groen. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei is blij dat dit ingrijpende plan van tafel is: "Dit plan maakte meer kapot dan ons lief is. Ik ben daarom blij dat dit van tafel is. De vraag is nu wel wat er gaat gebeuren met het monumentale landhuis, deze is inmiddels wel toe aan een opknapbeurt."

Het eerste plan werd ingetrokken door de wethouder na veel kritiek van bewoners en natuurorganisaties. Vorige week presenteerde zij een vernieuwd plan waarbij de parkeerplaatsen voor een deel waren geschrapt en werden ondergebracht in een ondergrondse parkeergarage. Toch bleven de parkeerplekken voor een deel in het groen gelegen, reden voor de SP om ook dit voorstel niet te omarmen. Tijdens een vergadering bleek de ondergrondse parkeergarage in het plan onacceptabel voor de projectontwikkelaar, die zich vervolgens terugtrok. Nadat de ontwikkelaar zich terugtrok, ging deze week het gehele plan van tafel. "Een opmerkelijke gang van zaken en we kunnen concluderen dat de wethouder niet gecommuniceerd heeft met de ontwikkelaar. Desalniettemin ben ik blij dat het plan van tafel is!" aldus Gyömörei.

Eerder werd al bekend dat de Provincie Zuid-Holland ten onrechte een vergunning voor het bouwplan had gegeven. Een deel van het plan ligt namelijk in beschermd natuurgebied, zogenaamd natura 2000, waarvoor de Provincie geen toestemming had mogen geven. Inmiddels heeft de SP-statenfractie in Zuid-Holland hierover vragen gesteld.

U bent hier