h

Debat over mislukken Culturele Hoofdstad 2018 broodnodig

9 december 2012

Debat over mislukken Culturele Hoofdstad 2018 broodnodig

Vorige week werd bekend dat Den Haag geen kans meer maakt om culturele hoofdstad in 2018 te worden. Ondanks dat Den Haag geen culturele hoofdstad wordt, is al minstens 2,5 miljoen euro verspild aan voorbereidingskosten. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "De SP is altijd uitermate kritisch geweest op dit project. Er wordt fors bezuinigd in Den Haag, op bijvoorbeeld culturele instellingen. Aan de andere kant worden miljoenen euro's gespendeerd om Culturele Hoofdstad te worden in 2018. Een tegenstelling die niet uitlegbaar is!".

Samen met andere oppositiepartijen heeft de SP gevraagd om een debat met de verantwoordelijk D66-wethouder Marjolein de Jong over de mislukking rondom de Culturele Hoofdstad. Ook zijn de partijen benieuwd wat er nu gaat gebeuren met het geld wat gereserveerd was voor dit project en nog niet is uitgegeven.

U bent hier