h

Nieuw SP-bestuur bondgenoot inwoners Den Haag

22 januari 2013

Nieuw SP-bestuur bondgenoot inwoners Den Haag

Haagse SP-leden kozen afgelopen zondag een nieuwe bestuur. Het afdelingspand aan de Allard Piersonlaan zat, ondanks de winterse omstandigheden, vol. De veertien voorgedragen kandidaten werden allen verkozen. Het nieuwe Haagse SP-bestuur wil de strijd aangaan tegen armoede, het uitkleden van de voorzieningen en de stem van de inwoners luid laten klinken in de strijd tegen de vele onzinnige prestigeprojecten.


Dagvoorzitter Nine Kooiman heet alle leden welkom op de ledenvergadering

Daniël de Wit werd door de leden verkozen tot voorzitter, Hannie van der Sman tot afdelingssecretaris. Daniël de Wit bedankte de oud-bestuursleden en de kandidatencommissie voor hun tomeloze inzet en blikte vooruit op de toekomst:
“Ik kijk er naar uit om met dit prachtige team te strijden voor een menselijker en socialer Den Haag! Wij zijn de bondgenoot van de inwoners van deze mooie stad. Tegenover de sociale sloop en grootheidswaanzin van dit regentencollege zullen wij menswaardige alternatieven zetten. Wij willen een warme en gezellige stad waar mensen naar elkaar omkijken, in plaats van een kille en verdorven stad waar een mentaliteit heerst van zoek het zelf maar uit en ieder voor zich. Dat betekent onder andere aanpak van schimmel en ander achterstallig onderhoud in huurwoningen. Dat betekent fatsoenlijke beloning voor de hardwerkende Haagse thuiszorgmedewerker. Dat betekent dat bewoners weer aangifte bij de politie durven te doen. Dat betekent dat het overbodig maken van voedselbanken ons streven is. En dat betekent dat we zorgen voor kleinschalige en laagdrempelige publieke voorzieningen dichtbij de mensen in de buurt."


Het voltallig nieuw bestuur, zojuist verkozen door de leden

De SP zal ook dit jaar veel op straat te vinden zijn om te luisteren naar de wensen van mensen en om samen met hen te werken aan een beter en socialer Den Haag. Neem contact met ons op als u vragen heeft of mee wilt helpen, ook als u nog niet exact weet wat u wilt doen.


Oud-bestuursleden en de kandidatencommissie worden in het zonnetje gezet

Het nieuwe SP-bestuur

U bent hier