h

Emile Roemer spreekt zich uit vóór studiefinanciering

22 februari 2013

Emile Roemer spreekt zich uit vóór studiefinanciering

Woensdagmiddag ging ROOD Den Haag langs bij de Tweede Kamer om zich samen met Emile Roemer uit te spreken vóór behoud van de studiefinanciering en het ov-studentenkaart. Roemer benadrukte het belang van de actie, want zonder studiefinanciering en ov-studentenkaart is studeren niet meer voor iedereen mogelijk.

Emile Roemer en ROOD Den Haag
De Haagse ROOD groep speekt zich samen met Emile Roemer uit vóór behoud van de studiefinanciering en de OV-Studentenkaart

Het kabinet van VVD en PvdA wil de studiefinanciering afschaffen en vervangen door een schuldenstelsel. Daardoor moeten studenten een schuld van tienduizenden euro's aangaan om te kunnen studeren. Dat is een onverstandig en oneerlijk plan, omdat het tienduizenden jongeren onmogelijk maakt de studie te doen die ze zouden willen. Daar bovenop komt nog eens het plan om de ov-studentenkaart af te schaffen, waardoor studenten hun vaak hoge reiskosten zelf moeten betalen. Door heel Nederland spreken scholieren zich inmiddels uit voor het behoud van de stufi en de ov-studentenkaart, en tegen het schuldenstelsel en de reisdrempel.

ROOD Den Haag voerde daarom de afgelopen weken met de scholieren van het Haags Montessori Lyceum en het Haganum Gymnasium actie. De scholieren gingen op de foto met hun toekomstige studie schuld of met een grote OV chipkaart die ook geldig is wanneer de huidige plannen in zouden moeten gaan. Zo willen de scholieren zich uitspreken tegen de huidige plannen.

De komende weken staat ROOD Den Haag weer regelmatig bij het Haganum Gymnasium en het Haags Montessori Lyceum . Spreek jij je ook uit? Al honderden scholieren en studenten gingen je voor! Kijk voor mee informatie op de website van ROOD Den Haag.

U bent hier