h

Voor ROOD Den Haag moet je bij Andreas Kort zijn

19 februari 2013

Voor ROOD Den Haag moet je bij Andreas Kort zijn

Andreas Kort
Andreas Kort is de nieuwe ROOD contactpersoon van de Haagse ROOD groep en hij wil zich graag even voorstellen. Zoals het bij een jongerenorganisatie hoort, blijft de ROOD groep zich verjongen. Zeker nadat in het afgelopen jaar een deel, inclusief zijn voorganger, de groep was 'ontgroeid' (ze werden ouder dan 28 jaar), zet Andreas de schouders er onder in 2013. Hij beantwoordt een paar vragen:

Wie is Andreas?
"Ik ben 24 jaar oud en ik woon al bijna mij hele leven in Den Haag. Ik ben net klaar met de studie Leisure & Events in Utrecht. Maar omdat hiermee op het moment geen werk te vinden is, ga ik in september met een andere studie beginnen. Dit keer een vak waar wél toekomst in zit. En ik hoop ook dat het hier in Den Haag beter is georganiseerd, want ROC Midden Nederland in Utrecht was een bende: massaal en weinig aandacht. Tot die tijd werk ik en verder speel ik ook in een band. Ik speel xylofoon bij de Federatieband, dat is een Haagse Corpsstyle Marchingband. We zijn met een leuke groep en spelen vlotte muziek zoals: Viva La Vida van Coldplay. Ondertussen ben ik ook alweer 2 jaar lid van de SP en steek ik ook hier veel tijd in."

Waarom werd je lid van ROOD?
"Ik ben politiek actief geworden om dat ik in de maatschappij dingen zie gebeuren die me boos maken, juist ook voor jongeren kunnen en moeten bepaalde zaken beter geregeld worden. Neem nu bijvoorbeeld de afschaffing van studiefinanciering en de OV-studentenkaart. Wanneer de lening een schuld wordt, en tegelijkertijd studenten niet meer gratis naar school kunnen reizen, wordt studeren een privilege. Samen met het huidige tekort aan studentenkamers, zullen velen gedwongen zijn een flinke schuld aan te gaan. Hierdoor zullen er veel jongeren minder snel veder studeren en eerder een baan zoeken. Dit is echt een ramp want op deze manier gaat onze kenniseconomie er aan."

"Ik geloof dat we op lange termijn door actie te voeren, het verschil kunnen maken. Het gaat natuurlijk niet over één nacht ijs, letterlijk want met deze winterse vrieskou hebben mijn vingers het zwaar te verduren. Maar met de groep hebben we nu al een paar keer succesvol actie gevoerd bij het HML en het Haganum. Op deze middelbare scholen weten de leerlingen van de hoogste klassen heel goed wat hen te wachten staat. En ze gaan graag, met bijvoorbeeld een roep toeter voor studiefinanciering, op de foto. Zo voert ROOD in het hele land een hele toffe actie."

Hoe gaat het met ROOD in Den Haag?
"In de aankomende tijd zet ik in op het werven van nieuwe actieve leden, die kunnen we namelijk wel gebruiken. Den Haag verdient naast groen geel nog veel meer rood. We gaan vooral veel leuke dingen doen: veel toffe acties bij scholen, soms een gezellig filmavondje, gezellige scholingen en samen de stad onveilig maken! Zo wil ik méér jongeren aan de groep binden en méér acties plannen, om zo ook méér mensen aan het denken te zetten. Want politiek is keuzes maken en we moeten het Kabinet helpen en ervan overtuigen juiste keuzes te maken!!"

Hoe kunnen mensen jou bereiken?
"Op heel veel manieren, bijvoorbeeld via onze Facebook en Twitter pagina's, maar je kan me ook gewoon bellen of mailen met ideeën voor leuke acties. Mijn gegevens staan op de ROOD Den Haag site. Lid worden van ROOD heeft een politiek doel maar is vooral ook leuk en gezellig. Je kan een keertje helpen klussen of meelopen met een van de stufi acties, op die manier is het makkelijk om de groep te leren kennen. Elke maandagavond komen we rond 20.00 uur op het afdelingspand op de Allard Piersonlaan bij elkaar!"

Website ROOD Den Haag

U bent hier