h

Massale opkomst bij bewonersbijeenkomst

27 maart 2013

Massale opkomst bij bewonersbijeenkomst

Op maandag 25 maart bezochten ruim 150 bewoners de bewonersbijeenkomst van de wooncomplexen Via Salsa en Cabo Verde. Deze bijeenkomst had als doel om de huurders en kopers van deze complexen in de wijk Transvaal te organiseren, zodat zij gezamenlijk een verbetering van de woningen kunnen afdwingen. De complexen zijn zowel door Staedion als de gemeente destijds aan de man gebracht als toekomstig paradepaardje van de wijk. De problemen lopen uiteen van verwarmingssystemen die niet werken tot ernstige problemen met de ventilatie. Ook de SP was aanwezig bij deze bijeenkomst.

De bewoners zijn sinds de oplevering nu al bijna drie jaar bezig met het aankaarten van de problemen bij zowel Staedion als de gemeente. De laatste heeft al een aantal maal beloofd de woningen op te knappen, maar heeft tot op dit moment niets concreets gedaan. Zij kwamen niet verder dan het geven van kadobonnen en het organiseren van een straatfeest. Terwijl er niets te vieren valt voor de bewoners.

Op de bewonersbijeenkomst werden de klachten van de bewoners in kaart gebracht en werden de gegevens van de bewoners verzameld. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei beloofde de bewoners ondersteuning bij hun strijd. “Deze massale opkomst, terwijl het zo koud is, bewijst voor mij dat er wel degelijk iets aan de hand is” aldus Gyömörei. De bewonerscommisie komt samen met de advocaat snel met een actieplan.

Het dossier Spoorwijk waarbij soortgelijke problemen voorkomen
De vocht- en ventilatieproblemen in de nieuwbouwwoningen in Via Salsa en CaboVerde bij TV West Vandaag (vanaf 8 min) TV West Vandaag - 10-04-2013

U bent hier