h

Kies je voor de JSF of Jouw StudieFinanciering?

2 juli 2013

Kies je voor de JSF of Jouw StudieFinanciering?

Gisteren stond ROOD, jong in de SP met een kraam op Parkpop in Den Haag. Bij de kraam konden voorbijgangers een keuze maken tussen twee JSF's: de Joint Strike Fighter of Jouw StudieFinanciering. ROOD-voorzitter Lieke Smits: 'Kies je voor oorlogstuig of voor betaalbaar onderwijs? De keuze is voor ons heel makkelijk!'

ROOD op Parkpop

ROOD vindt dat iedereen moet kunnen studeren, maar het kabinet van VVD en PvdA wil een schuldenstelsel invoeren en de OV-studentenkaart afschaffen. Daardoor komen scholieren na hun studie met €35.000 schuld te zitten. Lieke Smits: 'Tienduizenden scholieren kunnen zo’n torenhoge schuld niet aangaan en zien dus af van studeren. Dat mogen we niet laten gebeuren!' Tegelijkertijd geeft het kabinet wel €4.5 miljard uit aan de JSF. Voor het geld van één JSF kunnen 125.000 studenten een jaar lang studiefinanciering krijgen. Wat kies jij?

ROOD op Parkpop

ROOD strijdt door het hele land voor de stufi. Scholieren, docenten, directeuren en zelfs hele scholen spreken zich uit voor studiefinanciering. Op een aantal scholen, zoals in Nijmegen en Groningen, gebeurt dit tijdens grote evenementen in de aula. Spreek je ook uit voor studiefinanciering!

U bent hier