h

Fundamenteel andere keuzes voor Den Haag

5 oktober 2013

Fundamenteel andere keuzes voor Den Haag

Tijdens de bespreking van de begroting voor 2014 heeft de SP opgeroepen tot fundamenteel andere keuzes. SP-lijsttrekker Bart van Kent: "Den Haag moet stoppen met het bouwen van paleizen. De stekker moet uit het dure sportpaleis in het Zuiderpark, de nieuwbouwplannen voor het cultuurpaleis en de aanschaf van kroonluchters voor de Grote Marktstraat. Alleen dan is er ruimte voor het maken van echte sociale keuzes, zoals het investeren in voorzieningen in de stad, het stimuleren van werkgelegenheid en het terugdringen van armoede."

Geen goed woord heeft de SP over voor het afbraakbeleid van de afgelopen drieënhalf jaar die het gemeentebestuur, bestaande uit PvdA, VVD, CDA en D66, hebben uitgevoerd. "De keuze viel geregeld op prestige in plaats van wat goed is voor de stad. Tal van regelingen voor inwoners zijn uitgekleed, de werkeloosheid is gigantisch opgelopen en de armoede neemt in rap tempo toe. Het is nu tijd om het tij te keren. Dit zal de inzet van de SP zijn de komende raadsverkiezingen in 2014." Aldus Van Kent.

Een fundamenteel andere manier van besturen is nodig. Zo wil de SP dat er niet alleen geluisterd wordt naar de inwoners, maar dat er voortaan samen met inwoners wordt besloten. De SP lanceerde tijdens het debat een aanvalsplan tegen armoede en werkloosheid.

U bent hier