h

Vestiging van Hornbach op Ypenburg rammelt

11 oktober 2013

Vestiging van Hornbach op Ypenburg rammelt

Volgens de SP rammelt het bestemmingsplan Ypenburg waarin een zeer grote vestiging van Hornbach mogelijk wordt gemaakt. Zo ontbreekt een belangrijk advies van het regionaal economisch overleg (reo) en zijn een aantal onderzoeken niet openbaar. Ook vreest de partij dat deze vestiging de ondernemers in de buurt benadeelt. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "De SP stelt voor om eerst het advies van het regionaal overleg af te wachten en het onderzoek naar de distributie te betrekken bij de keuze voor de vestiging van Hornbach. Tot die tijd moet de beslissing wat ons betreft opgeschort worden."

Het nu doordrukken van een besluit noemt de SP het "paard achter de wagen spannen". Een besluit van de gemeenteraad betekent immers een duidelijke uitspraak en een mogelijk negatief advies van het regionaal overleg of van het stadsgewest Haaglanden zou dan weinig effect meer hebben. Daarom stelt de SP voor om dit eerst af te wachten, voordat de gemeenteraad een uitspraak doet.

De partij hekelt ook de omvang van de nieuwe vestiging van Hornbach. "Alleen al de parkeerplaats van deze Hornbach wordt bijna groter, dan een in de buurt gelegen bouwmarkt van 3500 vierkante meter. Deze ondernemer die zich hier onlangs heeft gevestigd wordt met deze ontwikkeling van het speelveld afgeblazen." aldus Gyömörei.
Inmiddels heeft de Provincie Zuid-Holland ook laten weten dat de voorgenomen vestiging van de Hornbach rammelt. Ook de provincie wijst erop dat een advies van het regionaal economisch overleg nodig is.

U bent hier