h

Even voorstellen: eerste tien kandidaat-raadsleden

25 november 2013

Even voorstellen: eerste tien kandidaat-raadsleden

Hieronder stellen we de eerste tien kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraads- verkiezingen van 19 maart 2014 voor!Top tien

Bart van Kent1. Bart van Kent (reeds gekozen) - 29 jaar - Heesterbuurt
De afgelopen jaren heb ik samen met de afdeling verschillende acties opgezet en uitgevoerd. Acties om de sluiting van bibliotheken en buurthuizen te voorkomen. Acties voor respect en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en omstandigheden voor mensen in de thuiszorg. Acties om HTM Haags te houden. En we hebben succes geboekt. Zo bleef de invalidenkaart en wonnen de bewoners van de vergeten driehoek hun actie 'Voor een halve woning, halve huur'.
Ik ben trots op onze afdeling en heb er het volste vertrouwen in dat we een goede campagne neer gaan zetten. En ik heb er ongelofelijk veel zin in. Zin om samen met de afdeling heel Den Haag te laten zien dat zij voor een sociale stad samen met de SP moeten optrekken. Zin om iedereen duidelijk te maken dat na decennia VVD­beleid met steun van de PvdA de tijd is gekomen voor een radicaal andere koers en dat wij het alternatief zijn. En zin om samen met mensen te knokken voor verbetering en hen te laten ervaren dat als er een wil is, er altijd een weg is.

Aisha Akhiat2. Aisha Akhiat - 32 jaar - Vruchtenbuurt
Ik ben 32 jaar en geboren en getogen in Den Haag. Na wat omzwervingen (Maastricht, Spanje en Ierland) ben ik inmiddels weer neergestreken in de Vruchtenbuurt, waar ik ben opgegroeid. Ik woon nu op 20 minuten lopen van het huis waar mijn ouders nog steeds wonen. In het dagelijks leven ben ik jurist bij een bedrijf dat zich bezig houdt met betalingsverkeer.
Wat ik graag zou willen is dat het gemeentebestuur andere prioriteiten gaat stellen. Momenteel gaat er heel veel geld naar luxe prestigeprojecten die niet strikt noodzakelijk zijn, zoals het Spuiforum. Vaak zijn het ook nog eens projecten waar de bevolking helemaal niet op zit te wachten. Het mooiste stukje van de Laan van Meerdervoort wordt herontwikkeld, terwijl de meeste bewoners dat helemaal niet willen. Kost enorm veel geld, maar voor wie doen ze dat dan? Dan kun je dat geld beter besteden aan zaken waar echt behoefte aan is.

Hanne Drost3. Hanne Drost - 26 jaar - Zeeheldenkwartier
Ik ben 26 jaar, geboren en getogen in Twente. Sinds een paar jaar woon ik met veel plezier in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Ik ben afgestudeerd als HBO­verpleegkundige en in het dagelijkse leven ben ik werkzaam als beleidsmedewerker zorg en sport bij de Tweede Kamerfractie van de SP. Naast mijn werk houd ik mij graag bezig met muziek en sport. Ik maak mij grote zorgen over de voornemens van dit Kabinet om landelijke zorgtaken over te hevelen naar de Gemeente. Als de plannen doorgaan zal Den Haag in 2015 te maken krijgen met enorme bezuinigingen. Laten we samen strijden voor een beter Den Haag! Zeker op sociale voorzieningen zoals bijvoorbeeld de zorg of culturele voorzieningen zoals bibliotheken, want die zijn al meer dan genoeg uitgehold!

Hannie van der Sman4. Hannie van der Sman - 62 jaar - Loosduinen
Ik ben 62 jaar en werk als stagedocent in het praktijkonderwijs. Opgegroeid in Laakkwartier voel ik een sterke band met deze stad. Den Haag heeft heel veel mooie plekken, die ik graag zo zou willen behouden. Geen nieuwe prestigeprojecten zoals het Spuiforum, maar dat geld gebruiken om de buurthuizen en bibliotheken, die de afgelopen jaren gesloten zijn, weer te openen met het personeel wat daar ontslagen is. Ik wil dat er zorgteams in de wijken komen die de oren en ogen zijn van de mensen die daar wonen. Betaalbare zorg voor iedereen moet mogelijk zijn.

Nurhaya Lepelaar5. Nurhaya Lepelaar - 31 jaar - Valkenboskwartier
Ik ben geboren in 1982 en woon sinds 2006 in Den Haag. Eerst in Duinoord, tegenwoordig in Valkenbos. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Leiden maar al vanaf mijn middelbare schooltijd was ik vaak te vinden in Den Haag. Mede dankzij de boeiende popcultuur heb ik ervoor gekozen de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming in Den Haag te gaan volgen. Al sinds mijn 18e stem ik op de SP. Echt lid werd ik pas in 2012, de aanleiding hiervan waren de verkiezingen. Voor onze persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk dat de basis goed is: iedereen heeft recht op goede woonruimte, goede gezondheidszorg en onderwijs. Het hebben van werk, een inkomen en een prettige leefomgeving dragen bij aan ons geluk. Laten we investeren in werkgelegenheid, zorg en kunst & cultuur. Ook de Haagse middenstand moet weer het idee krijgen dat ze op waarde wordt geschat.

Leon Botter6. Leon Botter - 28 jaar - Bezuidenhout
Samen met mijn vriendin woon ik in Bezuidenhout. In het dagelijkse leven werk ik als psycholoog. Met veel plezier behandel ik mensen die last hebben van verslaving en psychiatrische stoornissen. Toch maak ik mij grote zorgen over de toenemende bureaucratie en de enorme bezuinigingen. Gemeentes krijgen een steeds grotere rol in het organiseren van de zorg, maar minder geld. Nu al zie ik dat mensen daardoor tussen wal en schip vallen. Ik vind dat iedereen in onze stad recht heeft op goede zorg. Bezuinigen kan veel beter op de bureaucratie en huizenhoge salarissen van bestuurders. Daar wordt de zorg beter van en de stad een stuk socialer.

Jerry Snellink7. Jerry Snellink - 25 jaar - Zeeheldenkwartier
Sinds 2007 ben ik woonachtig in Den Haag. Eerst in het Centrum, vervolgens in de Schilderswijk en inmiddels in het Zeeheldenkwartier. In het dagelijks leven werk ik als fractiemedewerker voor de gemeenteraadsfractie, ben ik Statenlid in Zuid­Holland voor de SP, studeer ik Bestuurskunde aan de Campus Den Haag (Universiteit Leiden) en werk ik freelance voor de NVAO op het gebied van kwaliteitszorg in het hoger onderwijs. In de raad wil ik me inzetten voor oplossingen die werken voor echte problemen. Den Haag is een mooie en trotse stad! Het wordt tijd dat ook onze bestuurders trots worden op de stad en stoppen met het Calimerogevoel. We hebben geen Spuiforum, topsportcentrum of kroonluchters in de Grote Marktstraat nodig. Liever steun voor de kleinschaligheid die werkt in de stad, zoals het Koorenhuis, de kleine ondernemers in bijvoorbeeld het Zeeheldenkwartier en het Hofkwartier.

Judith Honig8. Judith Honig - 32 jaar - Rivierenbuurt
6 jaar geleden ben ik voor de liefde naar Den Haag verhuisd en verliefd geworden op de stad. De mooie gebouwen, het strand, de open sfeer... Alleen zie ik ook veel dingen die beter moeten in Den Haag. Ik ben al ruim 10 jaar actief bij de SP. In Hilversum was ik afdelingsvoorzitter en heb ik ervaring opgedaan met het raadswerk. In het dagelijks leven werk ik bij een woningbouwvereniging. Hier zie ik dagelijks de gevolgen van het regeringsbeleid en falend beleid van de gemeente. Ook in mijn buurt, de Rivierenbuurt, zie ik dat dagelijks. Een prachtige buurt die ze bewust hebben laten verkrotten in de hoop meer geld te kunnen verdienen met het slopen van de sociale huurwoningen en het terugbouwen van duurdere huur­ en koopwoningen. Ook bij het bezoeken van andere wijken en op het hulpdienstspreekuur hoor ik wat er mis gaat. Deze kennis en ervaring hoop ik te kunnen gebruiken om Den Haag beter te maken.

Karim Boutayeb9. Karim Boutayeb - 29 jaar - Escamp
In Voorburg ben ik geboren en opgegroeid in Vrederust en Schilderswijk. Op dit moment ben ik woonachtig in Escamp. In het dagelijks leven ben ik leraar basisonderwijs. Daarnaast houd ik mij voornamelijk bezig met het bestuur van de SP afdeling Den Haag. Daarin ben ik verantwoordelijk voor het wijkenteam. Dit wijkenteam gaat buurten in verschillende wijken van onze mooie stad Den Haag. Op deze wijze horen wij wat de bewoners te zeggen hebben en kunnen wij op die manier onze activiteiten daarop aanpassen. Als gemeente heb je de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor je burgers. Dit kan niet als dit college allerlei voorzieningen blijft afbreken. Het zorgt ervoor dat problemen in de toekomst alleen verergeren, en de kloof tussen verschillende bevolkingsgroepen alleen maar vergroot. Dit wil ik o.a. doen door juist te investeren in onze toekomst, de jeugd van Den Haag. Onderwijs, leefbaarheid en werkgelegenheid zijn in mijn ogen speerpunten daarin.

Inge van de Vooren10. Inge van de Vooren - 52 jaar - Mariahoeve
In het oude centrum op het Groenewegje ben ik geboren en ging ik naar het kakschooltje op de Zwarteweg. Op de Bezemstraatschool heb ik leren lezen. Door verhuizing naar Transvaal heb ik op de Prinses Margrietschool mijn lagere school-periode afgerond en geleerd wat het betekent om anders te zijn. Met bijna al mijn kinderen uit huis, ben ik op mijn 45e jaar deeltijd HBO (SPH) gaan doen om mijn praktijkervaringen met zorg en hulpverlening rondom mijn gezin in te zetten als professional in de hulpverlening. Ik zit in het bestuur van de SP afdeling Den Haag. Ik doe mee met activiteiten als Buurten in de Buurt en informatiemarkten. Gelijkwaardigheid, solidariteit, menswaardigheid staan bij mij hoog in het vaandel. Ik zet mij daarom ook in bij het Maatschappelijk Steunsysteem (MSS) Den Haag, om het (weer) meedoen mogelijk te maken voor alle bewoners in de stad. Bij stichting Voorall (platform chronisch zieken en gehandicapten) ben ik lid van de WMO-werkgroep en het testteam. Het testteam streeft ernaar om de voorzieningen in Den Haag beter toegankelijk te maken voor chronisch zieken en gehandicapten. Sinds kort ben ik ook ik bestuurslid van de stichting Ingekleurd (tegen stigmatiseren en voor inclusie). Den Haag is van ons allemaal. Daarom is het belangrijk dat echt iedereen (arm, rijk, ziek, gehandicapt, jong, oud, noem maar op) overal welkom is en mee kan doen. Zorg is meer dan een paracetamolletje. Ik wil mij dan ook inzetten voor toegankelijke goede zorg en hulpverlening, op maat, voor iedereen.

Volledige concept kandidatenlijst:

1. Bart van Kent (reeds gekozen) - 29 jaar -­ Heesterbuurt
2. Aisha Akhiat ­- 32 jaar ­- Vruchtenbuurt
3. Hanne Drost ­- 26 jaar ­- Zeeheldenkwartier
4. Hannie van der Sman -­ 62 jaar -­ Loosduinen
5. Nurhaya Lepelaar -­ 31 jaar -­ Valkenboskwartier
6. Leon Botter ­- 28 jaar ­- Bezuidenhout
7. Jerry Snellink -­ 25 jaar -­ Zeeheldenkwartier
8. Judith Honig ­- 32 jaar ­- Rivierenbuurt
9. Karim Boutayeb ­- 29 jaar -­ Escamp
10. Inge van de Vooren - 52 jaar - Mariahoeve
11. Ibrahim ElHarbachi - 21 jaar - Schilderswijk
12. Daan Jonas - 35 jaar - Leyenburg
13. Joy Bindraban - 46 jaar- Escamp
14. Minka Schramm - 45 jaar - Leyenburg
15. Maria Versseput - 31 jaar - Waldeck
16. Andreas Kort - 25 jaar - Scheveningen
17. Hilde van Zon - 26 jaar - Centrum
18. Bas van Woesik - 36 jaar - Ypenburg
19. Dirk van Oostaijen - 64 jaar - Laak
20. Wim Metselaar - 61 jaar - Leidschenveen
21. Arjen Brouwer - 74 jaar - Waldeck
22. Michael Wijlhuizen - 34 jaar - Segbroek
23. Door Oremus - 62 jaar - Leyenburg
24. Rudolf van Brederode - 40 jaar - Zeeheldenkwartier
25. Rob Mollink - 31 jaar - Segbroek
26. Paul Peters - 55 jaar - Bezuidenhout
27. Hans Beusekamp - 63 jaar - Duindorp
28. Manja Smits - 28 jaar - Bezuidenhout
29. Marianne Langkamp - 42 jaar - Moerwijk
30. Krista van Velzen - 39 jaar - Zeeheldenkwartier

U bent hier