h

ROOD zoekt slechtste huisbaas van Den Haag

12 november 2013

ROOD zoekt slechtste huisbaas van Den Haag

ROOD Den Haag, de jongerenorganisatie van de SP, is ook dit jaar weer op zoek naar de slechtste huisbaas. Volgens contactpersoon Andreas Kort is dit hard nodig: “Te hoge huurprijzen, slecht onderhoud, bedreigingen en pesterijen komen helaas nog te vaak voor. Daarnaast is er in Den Haag een tekort van ruim 1500 studentenkamers. Daardoor staat Den Haag op de derde plaats in de top drie van steden met het hoogste tekort aan studentenhuisvesting. Huisjesmelkers kunnen op deze manier hun gang blijven gaan. Dat is echt onacceptabel. Daarom reikt ROOD ook dit jaar weer de 'Huisjesmelker van het jaar'-award uit, aan de grootste huisjesmelker van Nederland."

Vrijdagmiddag "verhuurt" ROOD Den Haag in de binnenstad een studentenkamer om aandacht te vragen voor het tekort aan studentenkamers en de Haagse huisjesmelkers. Studenten kunnen huisbazen nomineren voor deze ludieke prijs; uit de nominaties wordt een winnaar gekozen. Wanneer alle steden een winnaar gekozen hebben wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.
Landelijk is woningnood onder studenten een groot probleem, zo ook in Den Haag. Door het grote tekort aan studentenkamers zijn studenten al snel gedwongen om zaken te doen met malafide verhuurders. Daarnaast zien de Haagse SP-jongeren een nieuw probleem aankomen. "De PvdA en de VVD willen de studiefinanciering en ov-studentenkaart afschaffen en een schuldenstelsel invoeren. Hierdoor moeten studenten ruim €30.000 gaan lenen om hun studie te kunnen betalen en daarnaast moeten studenten ruim €5.000 euro ophoesten om naar hun school te kunnen reizen. Hierdoor is de kans groot dat er een run komt op betaalbare studentenwoningen omdat de studenten moeten besparen op hun maandlasten." aldus Kort.

Vorig jaar won de Nijmeegse Emmy van der Tol de landelijke prijs. Ze pleegde nauwelijks onderhoud, liet studenten betalen voor service die ze niet ontvingen, respecteerde de privacy van studenten niet en bedreigde bewoners die hier over klaagden. ROOD voerde met succes actie: binnen een jaar begonnen de eerste verbeteringen zichtbaar te worden.

Je huisbaas voor deze oneervolle titel nomineren kan via www.huisjesmelkervanhetjaar.nl of door een mail te sturen naar: rooddenhaag@sp.nl. Met de opgegeven informatie wordt vertrouwelijk omgegaan. De verkiezing loopt tot het einde van dit jaar.

U bent hier