h

SP-jongeren presenteren nieuwe naam Ministerie van Sociale Zaken

3 december 2013

SP-jongeren presenteren nieuwe naam Ministerie van Sociale Zaken

Dinsdagochtend onthulde ROOD, jong in de SP, feestelijk de nieuwe naam van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens de jonge SP’ers is de huidige naam niet meer van toepassing. ‘Door de kabinetsplannen verliezen veel mensen hun baan. Alleen al 100.000 mensen in de zorg komen door de bezuinigingen zonder werk te zitten. De naam van het ministerie moet beter aansluiten bij de werkelijkheid. Daarom heet het voortaan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkloosheid’, aldus ROOD-contactpersoon Andreas Kort.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkloosheid

Op dit moment zijn bijna 700.000 mensen werkloos. Onder jongeren is dit zelfs 1 op de 6. Hierdoor leven er ruim 70.000 Hagenezen in armoede blijkt uit nieuwe cijfers. De werkloosheid is het afgelopen jaar hard toegenomen en de voorspellingen voor 2014 zien er niet goed uit. ‘PvdA en VVD laten banen verdampen en werkloze jongeren in de steek. We moeten nu gericht investeren om jongeren aan het werk te krijgen’, aldus Kort.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkloosheid

De jonge SP’ers hebben plannen om de grote jeugdwerkloosheid aan te pakken. Ze stellen dat het kabinet moet investeren om echte banen beschikbaar te maken. Kort: ‘Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan goede goedkope huurwoningen. Het kabinet moet daarom investeren in de bouw van deze woningen. Zo komen veel mensen aan het werk en wordt meteen het tekort aan huurwoningen opgelost. Er is werk aan de winkel!

Jetta Klijnsma

U bent hier