h

Leden stellen programma en kandidatenlijst vast

13 januari 2014

Leden stellen programma en kandidatenlijst vast

De leden van de Haagse SP stelden afgelopen zondag het programma en de kandidatenlijst vast. De kandidatenlijst werd ongewijzigd aangenomen. Het verkiezingsprogramma is door de leden op een aantal punten aangepast en werd vervolgens unaniem door de leden vastgesteld. SP-Lijsttrekker Bart van Kent: "Met dit programma en deze kandidatenlijst heeft de SP alles in huis om Den Haag 100% sociaal te maken. En Den Haag verdient dit. Na jarenlange afbraakpolitiek en doordrukken van prestigeprojecten, heeft de stad en haar inwoners recht op een ander stadsbestuur. De SP is niet opgericht om vanaf de zijlijn te roepen, wij zijn opgericht om de wereld te verbeteren. Na 19 maart willen we dat in Den Haag doen met een sociaal stadsbestuur".

Het verkiezingsprogramma zet in op het scheppen van werkgelegenheid, het schrappen van waanzinnige prestigeprojecten en de aanpak van armoede in de stad. "De SP schrapt het Spuiforum en sportpaleis in het Zuiderpark. We zetten in op het terugdraaien van werkvernietigende bezuinigingen en lanceren een aanvalsplan tegen armoede. Op deze manier houden we de stad leefbaar en luisteren we naar de wensen van de inwoners", aldus Van Kent.

In het programma staat ook de nadrukkelijke wens van de SP om inwoners meer te betrekken bij nieuwe projecten in de stad. Van Kent: "het huidig stadsbestuur van PvdA, VVD, CDA en D66 duwt verscheidende prestigeprojecten door de strot van inwoners. De SP wil dit niet meer en wil voortaan mensen betrekken bij nieuwe plannen". Ook stelt de partij voor om voortaan alleen nog betaald parkeren in te voeren in Haagse wijken, wanneer de parkeerproblemen in de betreffende wijk zijn opgelost. Bijvoorbeeld door het aanleggen van extra parkeerplekken. Verder stelt de SP voor om de bibliotheek in de Schilderswijk en Spoorwijk weer te heropenen. Ook bezuinigt de SP door de vergoeding voor raadsleden met tien procent te verlagen en het aantal wethouders te verminderen.

De komende week zal de programmacommissie alle wijzigingsvoorstellen van de leden verwerken. Het definitieve verkiezingsprogramma zal volgende week gepubliceerd worden. Wilt u als eerste het programma ontvangen? Mail dan naar sp@denhaag.nl

U bent hier