h

Gouden sloopkogel voor wethouder Norder

18 maart 2014

Gouden sloopkogel voor wethouder Norder

Vrijdag 14 maart overhandigde ROOD Den Haag een gouden sloopkogel aan PvdA-wethouder Marnix Norder. De wethouder wil de twee theaters die op het spuiplein staan, samen met het spuiplein slopen, om vervolgens het Spuiforum te bouwen. ROOD-contactpersoon en kandidaat raadslid Andreas Kort: “Ruim 80% van Den Haag is tegen de bouw van het nieuwe Spuiforum, toch weigert wethouder Norder om naar de inwoners te luisteren." Volgens de SP-jongeren verdient de wethouder daarom de titel: "Wethouder Stadsvernieling."

Daarom kwamen de Haagse ROOD leden afgelopen vrijdag naar het stadhuis, om de wethouder een gouden sloopkogel te overhandigen. Ondanks de belofte van de wethouder om de jongeren te woord te staan, weigerde de wethouder tot drie keer toe de jongeren te woord te staan en zijn gouden sloopkogel in ontvangst te nemen.De SP-jongeren zitten niet te wachten op een duur en onnodig Spuiforum. En geeft het komende college de opdracht mee, om direct na de verkiezingen het miljoenen kostende prestigeproject te schrappen. Kort: "Het is schandalig dat er is bezuinigd op buurthuizen en bibliotheken, terwijl er wel minimaal €181 miljoen wordt uitgegeven aan een prestigeproject, waar ruim 80% van de inwoners niet op zitten te wachten."

ROOD voerde al in 2012 samen met het Korenhuis acties tegen de cultuur bezuiniging, waardoor een deel van het Korenhuis gesloopt werd. Er moet volgens de SP-jongeren serieus gekeken worden naar alternatieven, bijvoorbeeld het opknappen van de bestaande gebouwen waarbij het conservatorium op haar huidige plaats blijft.

U bent hier