h

SP aanwezig bij herdenking Halabja

17 maart 2014

SP aanwezig bij herdenking Halabja

Tijdens de jaarlijkse Halabja herdenking in Den Haag was de SP aanwezig om zich solidair te tonen met de Koerdische gemeenschap. Kamerlid Harry van Bommel sprak de aanwezigen toe, de afdeling verzorgde koffie en thee. SP-lijsttrekker Bart van Kent: "Het is belangrijk dat juist in Den Haag, de stad van vrede en recht, aandacht is voor de tragedie die 26 jaar geleden heeft plaatsgevonden in Halabja. Vandaar dat de SP al jaren vraagt om een waardige plek met gedenkteken om de ruim 5000 slachtoffers van de gifgasaanval op Halabja te herdenken. We zijn dan ook blij dat dit jaar nog een gedenkteken geplaatst gaat worden bij het gebouw van het OCPW in Den Haag".

SP-kamerlid Harry van Bommel spreekt tijdens de herdenking

Begin vorig jaar werd een burgerinitiatief aangenomen in de Haagse gemeenteraad om in Den Haag ruimte te maken voor een gedenkteken. Dit initiatief heeft de SP vanaf het begin actief ondersteund. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de Haagse SP in vervulling. Al in 2010 toen de SP twee ton ongebruikte fractievergoedingen terugstortte naar de gemeente, gaf men als tip mee dit te besteden aan zoʼn gedenkteken.

Kamerlid Harry van Bommel en lijsttrekker Van Kent delen koffie uit

U bent hier