h

Referendum over nieuwe variant Spuiforum

15 mei 2014

Referendum over nieuwe variant Spuiforum

Als het aan de SP ligt komt er een bindend referendum over de nieuwe uitgewerkte variant van het Spuiforum. De onderhandelende partijen maakten vandaag bekend een nieuwe variant van het cultuurpaleis te gaan uitwerken. SP-fractievoorzitter Bart van Kent: "Het Spuiforum was een van de grootste hete hangijzers de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. De invloed op de uitslag hiervan was ook groot, in de gemeentepolitiek vond een aardverschuiving plaats. Nu er een nieuwe variant van het Spuiforum wordt geopperd, die niet in de verkiezingsprogramma's stond, is het niet meer dan logisch dat dit wordt voorgelegd aan de Haagse bevolking".

De SP stelt voor om een bindend referendum uit te schrijven zodra duidelijk is wat het ontwerp, kosten en programma van eisen definitief wordt. De inschatting van de partij is dat dit al redelijk vlot kan. "Binnen nu en een half jaar moet meer duidelijk zijn, omdat de onderhandelende Spuiforumcoalitie en de HSP hebben afgesproken dat uiterlijk 2019 het gebouw gebouwd moet zijn," aldus Van Kent.

De SP doet dit voorstel nu al, zodat de onderhandelende partijen dit nog mee kunnen nemen in het coalitieprogramma. Ook zal de partij starten met het verzamelen van handtekeningen voor zo'n referendum, voor het geval de onderhandelende partijen niet kiezen voor een referendum. Van Kent: "Het Spuiforum is een te groot dossier, dat de stad en de politiek nu al lang genoeg in tweeën splijt. Daarom is het belangrijk dat de bevolking zo volledig mogelijk betrokken wordt bij dit nieuwe plan".

U bent hier