h

SP benieuwd naar uitwerking collegeakkoord

12 juni 2014

SP benieuwd naar uitwerking collegeakkoord

De SP is blij verrast over een deel van de inhoud van het concept collegeakkoord. In het akkoord staan een aantal goed klinkende sociale voorstellen. Wel hekelt de SP de voortzetting van het peperdure cultuurpaleis, terwijl de kiezer hier duidelijk afstand van nam tijdens de verkiezingen. SP-fractievoorzitter Bart van Kent: “Het cultuurpaleis gaat gewoon gebouwd worden onder een andere naam, terwijl een groot deel van de Haagse bevolking aangaf hier niets in te zien. Dit stelt ons zeer teleur. Verder staan er een aantal positieve voornemens in het akkoord op het gebied van zorg, sociale woningbouw en werkgelegenheid. We zijn zeer benieuwd naar de uitwerking van deze voorstellen en zullen dit positief kritisch blijven volgen”.

Dat het Spuiforum alsnog doorgang zou vinden, lag in de lijn der verwachting omdat onderhandeld werd met de spuiforumcoalitie aangevuld met de HSP. “In het akkoord staan ook een groot aantal mooie worden over de kracht van de stad en het betrekken van de inwoners bij plannen en besluiten van de gemeente. Toch keren alle partijen uit de Spuiforumcoalitie weer terug op het pluche. We zijn dan ook heel benieuwd of dit gaat lukken. Wat de SP betreft is een goede eerste stap naar het betrekken van inwoners het uitschrijven van een referendum over het nieuwe Spuiforumplan”, aldus Van Kent.

U bent hier