h

Stoppen met Spuiforum 2.0

15 september 2014

Stoppen met Spuiforum 2.0

De SP roept het stadsbestuur op te stoppen met het Spuiforum 2.0. Onlangs heeft wethouder Wijsmuller, verantwoordelijk voor het nieuwe Spuiforumplan, een marktconsultatie georganiseerd. Bij dit marktonderzoek mochten bedrijven en organisatie reageren op het nog vage plan van het nieuwe stadsbestuur. Hieruit bleek dat het nieuwe plan niet of nauwelijks goedkoper wordt dan 181 miljoen euro, er nog veel risico's zijn en dat hergebruik van de bestaande zalen niet voor de hand ligt.

SP-raadslid Aisha Akhiat: "Uit de reacties van de markt blijkt dat het nieuwe plan gewoon een Spuiforum 2.0 wordt. Niet verwonderlijk, aangezien dezelfde eisen voor het nieuwe gebouw worden gehanteerd als voor het oude Spuiforum. De SP roept dit college op om zo snel mogelijk met een nieuw realistisch plan te komen en werk te maken van een goed en betaalbaar renovatieplan voor de bestaande zalen en hiermee miljoenen euro's te besparen."

De komende tijd komen veel extra kosten af op de gemeente vanwege de overheveling van verschillende zorgtaken naar de gemeente. Daar worden grote financiële tegenvallers bij verwacht. Zo is nu al bekend dat op de jeugdzorg een miljoenentekort dreigt. "Juist daarom roept de SP op om te stoppen met 181 miljoen euro te investeren in een megaproject waar Den Haag niet op zit te wachten. Dit megaproject doorzetten in deze tijd is een onverantwoorde keuze", aldus Akhiat.

De SP roept ook de Haagse Stadspartij op zich tegen Spuiforum 2.0 te keren. Akhiat: "Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een half jaar geleden waren de Haagse Stadspartij en de SP nog bondgenoten in de strijd tegen het Spuiforum. Nu blijkt dat het nieuwe plan niet goedkoper wordt, hoop ik dat de Haagse Stadspartij de verkiezingsbeloften niet is vergeten en mee blijft strijden tegen het Spuiforum."

U bent hier