h

Leden kiezen nieuw afdelingsbestuur

13 oktober 2014

Leden kiezen nieuw afdelingsbestuur

De leden hebben een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Hanne Drost zal de komende twee jaar het bestuur van de Haagse SP-afdeling aansturen. Verder wordt het bestuur aangevuld met oud en nieuw talent. Voorzitter Hanne Drost: "De komende tijd wordt een belangrijke tijd voor Den Haag en haar inwoners. De gemeente krijgt extra taken op gebied van zorg, zonder dat hiervoor voldoende geld wordt uitgetrokken. En het stadsbestuur blijft kiezen voor prestigeprojecten, zoals het Spuiforum 2.0. Een sterke SP die een sociaal alternatief schetst is daarom van groot belang. Met dit bestuur gaan we hiervoor vol aan de bak".

Op zaterdag 11 oktober kozen de leden een nieuw acht-koppig bestuur. Hannie van der Sman vervult opnieuw de rol van organisatiesecretaris. Dirk van Oostaijen, die de afgelopen maanden interim-voorzitter was, zal terugkeren als algemeen bestuurslid. Inge van de Vooren en Andreas Kort keren ook beide terug als algemeen bestuurslid. Nieuw talent zijn Jolieke Ritzema en Fatma Kiymazaslan. Jolieke heeft al veel ervaring bij het opzetten van een nieuw SP-afdeling elders in het land en wil deze kennis inzetten voor de afdeling Den Haag. Fatma is op dit moment werkzaam bij de vakbond op het gebied van zorg en wil de zorgacties in Den Haag vanuit het bestuur gaan ondersteunen. SP-fractievoorzitter Bart van Kent maakt vanwege zijn functie automatisch deel uit van het bestuur, om zo de koppeling tussen afdeling en fractie te borgen.

Afscheid werd er genomen van Leon Botter en WJ van der Oest die beide aangaven vanwege tijdsgebrek niet te willen terugkeren in het nieuwe bestuur. De aanwezige leden dankte beide heren voor hun inzet de afgelopen jaren in het bestuur.

U bent hier