h

Spuiforum 2.0: ondoorzichtig, ondoordacht en onverantwoord

8 november 2014

Spuiforum 2.0: ondoorzichtig, ondoordacht en onverantwoord

De SP heeft bij de definitieve behandeling van het Spuiforum 2.0 tegengestemd. De plannen zijn volgens de partij ondoorzichtig, ondoordacht en onverantwoord. SP-raadslid Aisha Akhiat: "De markt mag in het diepste geheim aan de slag met het hart van de stad in het Spuikwartier, het plan is met de meeste haast deze zomer in elkaar getimmerd en onverantwoord omdat de risico's te groot zijn. Reden genoeg voor de SP om tegen te stemmen".

Tijdens de vergadering bleek wederom dat het plan duurder wordt dan het eerdere Spuiforumplan. Voor dit plan was al ruim 7 miljoen uitgegeven, daar komt nu nog eens 176 miljoen voor een nieuw cultuur- en onderwijscomplex bij. Akhiat: "Door deze truc wordt het nieuwe Spuiforum nog duurder. We hebben daarom een voorstel ingediend om alle kosten eerlijk weer te geven. Helaas steunden andere partijen ons voorstel niet en daardoor wordt het Spuiforum 2.0 duurder dan het eerdere plan".

Ook diende de SP een voorstel in om een renovatievariant uit te voeren, waarbij de bestaande zalen aan het Spuiplein worden gerenoveerd zonder het Koninklijk Conservatorium naar het centrum te halen. Hiermee verwacht de partij miljoenen te bezuinigen. "Een renovatievariant met een aangepast eisenpakket en zonder Conservatorium kan voor maximaal 130 miljoen gerealiseerd worden. Dit bespaart de stad miljoenen euro's die broodnodig zijn voor goede zorg", aldus Akhiat.

U bent hier