h

Wijsmuller weigert 'blanco cheque' Spuiforum 2.0

8 november 2014

Wijsmuller weigert 'blanco cheque' Spuiforum 2.0

HSP-wethouder Wijsmuller weigerde een 'blanco cheque' van de SP in ontvangst te nemen. De SP wilde de cheque uitreiken aan Wijsmuller, omdat hij aan de gemeenteraad vraagt minimaal 176,7 miljoen uit te geven aan een cultuur- en onderwijscomplex, zonder dat duidelijk wordt hoe dit gebouw er uit komt te zien. SP-afdelingsvoorzitter Hanne Drost: "Met deze ludiek bedoelde cheque wilden we duidelijk maken dat de plannen voor het Spuiforum 2.0 onduidelijk zijn. De prijs is bekend, maar een uitwerking, visie of sterke stedelijke criteria ontbreken. Jammer dat de wethouder de cheque niet in ontvangst wilde nemen".

Ondanks het ludieke karakter, kon de actie op vooral chagrijn van de wethouder rekenen. Omdat er een ooievaar op de cheque stond en de kleur geel was, vond de wethouder dat de cheque teveel leek op de huisstijl van de Haagse Stadspartij. "Op kritiek over de doorzetting van het nieuwe Spuiforumplan was de wethouder duidelijk niet gediend", aldus Drost.


De cheque werd achtergelaten voor de deur van het kantoor van de wethouder.

U bent hier