h

Behoud kleinschalig karakter van Kijkduin

3 december 2014

Behoud kleinschalig karakter van Kijkduin

De SP wil dat Kijkduin het karakter van een kleinschalige badplaats behoudt. De plannen die het stadsbestuur nu heeft om hoogbouw toe te staan kan de SP dan ook niet ondersteunen. SP-fractievertegenwoordiger Hannie van der Sman: "Het karakter van Kijkduin als familiebadplaats is uniek. Daar past alleen een kleinschalig karakter bij. Daarom zijn we niet voor een forse uitbreiding van het NH-hotel en een forse verhoging van de strandopgang".

Op dit moment kampt het winkelcentrum op Kijkduin met veel leegstand. De SP wil dat het stadsbestuur werk maakt van de vernieuwing van dit winkelcentrum. De partij stelt daarom voor om de huidige winkels af te breken en opnieuw te bouwen. "Uit verschillende gesprekken met de ondernemers blijkt dat het winkelcentrum vernieuwd moet worden. De SP stelt daarom dit vergaande plan voor. Wel staat de bescherming van de huidige winkeliers voorop. Deze krijgen een terugkeergarantie en huurgewenning, zodat ze niet meteen veel meer huur hoeven te betalen", aldus Van der Sman. Bij de nieuwbouw van de winkels wordt nadrukkelijk bewaakt dat er geen extra vierkante meters winkelruimte worden toegevoegd, alleen de huidige hoeveelheid wordt teruggebouwd.

De SP zal dit voorstel lanceren tijdens de commissievergadering van 3 december over het bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh

U bent hier