h

Onderste steen moet boven over dood Henriquez

29 juni 2015

Onderste steen moet boven over dood Henriquez

De SP in de Haagse gemeenteraad wil de onderste steen boven over het overlijden van Mitch Henriquez. Henriquez stierf op zondagavond 28 juni in het ziekenhuis, een dag nadat hij door de politie was opgepakt toen hij het evenement Night at the Park bijwoonde. De dag na het concert verschenen er videobeelden die de suggestie wekken dat hij al tijdens zijn arrestatie onwel was.

Inmiddels heeft de Rijksrecherche een onderzoek naar het tragische voorval aangekondigd. De SP wil graag weten wanneer de resultaten van dit onderzoek kunnen worden verwacht. Ook wil SP raadslid Aisha Akhiat weten of er op het festivalterrein eerste hulp is verleend aan Henriquez en of de politie bepaalde protocollen moet volgen als een arrestant onwel wordt.

Akhiat: “De dagen na het concert in het Zuiderpark gingen er op social media berichten rond dat Henriquez, kort nadat hij onwel was geworden, geboeid per politiewagen is afgevoerd in plaats van in een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Wij vinden het van groot belang dat snel duidelijk wordt of deze zorgwekkende verhalen kloppen.”

De politie roept momenteel getuigen op om zich te melden en eventuele videobeelden van het voorval in te sturen.  

Lees ook:

U bent hier