h

SP wil oplossing voor 200 hoogbegaafden van het Aloysius College

16 juli 2015

SP wil oplossing voor 200 hoogbegaafden van het Aloysius College

SP Tweede Kamerlid Tjitske Siderius maakt zich grote zorgen over de sluiting van het Aloysius College en dan met name voor de 200 leerlingen van de speciale afdeling voor hoogbegaafden. Siderius: "Deze leerlingen uit de wijde omtrek hebben daar een passende onderwijsplek gevonden en de vraag is of er wel een alternatief voor passend onderwijs in de regio is voor deze leerlingen."

Het Aloysius College moet sluiten omdat de inspectie vindt dat er onvoldoende onderwijskwaliteit wordt geleverd. Siderius: "Er is grote discussie over het laatste rapport van de inspectie, omdat deze de resultaten levert van vóór 2014. Het afgelopen jaar lijken juist de leerresultaten van de leerlingen weer verbeterd. Leerlingen en docenten worden nu gestraft voor wanbestuur van het management."

Specifiek voor de speciale afdeling voor hoogbegaafden moet wat de SP betreft spoedig een oplossing komen. Siderius: "In de omgeving wordt geen vergelijkbaar onderwijs aangeboden. De meeste ouders en leerlingen hebben een lange weg van ellende afgelegd en velen hebben op meerdere basisscholen gezeten met alle frustratie van dien. Voor deze ouders en leerlingen begint een nieuwe zoektocht naar zogenaamd passend onderwijs en dat moet koste wat het kost voorkomen worden."

 

U bent hier