h

SP bezorgd om banentekort voor jongeren met beperking

20 augustus 2015

SP bezorgd om banentekort voor jongeren met beperking

De SP is zeer geschrokken van het nieuws dat er dit jaar slechts 10 beschutte werkplekken beschikbaar zijn voor Haagse jongeren met een verstandelijke beperking. Dit meldden twee medewerkers van de Koetsveldschool onlangs in een uitzending van Den Haag FM. Zij spreken van een ernstig tekort aan banen voor hun leerlingen. "De wethouder moet direct actie ondernemen om deze jongeren die nu thuis zitten en dolgraag willen werken een fatsoenlijke en vaste arbeidsplaats te bieden", stelt SP fractievoorzitter Bart van Kent.

Helaas stellen de twee medewerkers van de Koetsveldschool dat zij leerlingen nu zo lang mogelijk op school moeten houden, puur omdat er geen banen voor hen beschikbaar zijn. Ook zouden oud-leerlingen, wanneer zij überhaupt werk vinden, vaak na een half jaar weer thuis zitten doordat zij geen contractverlenging krijgen. "Dit terwijl jongeren met een verstandelijke beperking juist grote behoefte hebben aan een stabiele en duurzame werkomgeving", stelt Van Kent.

Van Kent wil weten wat het college concreet gaat doen om het tekort aan werkplekken voor jonge Hagenaars met een beperking terug te dringen, en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college. De SP vraagt het college bovendien te onderzoeken waarom tijdelijke contracten van deze jongeren geregeld niet zouden worden verlengd.​

Zie ook:

U bent hier