h

SP: ‘onderzoek verlaging gemeentelijke zorgpremie’

30 juni 2016

SP: ‘onderzoek verlaging gemeentelijke zorgpremie’

Op initiatief van de SP gaat het college onderzoek doen naar de effecten van een verlaging van de gemeentelijke zorgpremie. “Het was onze inzet op de premie direct te verlagen, maar helaas was een meerderheid van de raad daar tegen”, stelt SP fractievoorzitter Bart van Kent. “Nu er wel een meerderheid voor het onderzoek is, hopen we dat hiermee de weg wordt vrijgemaakt voor een premieverlaging in de toekomst. Veel Haagse minima zouden hiermee geholpen zijn.”
 
Hagenaars met een laag inkomen kunnen met korting een gemeentelijke zorgverzekering afsluiten. Helaas is deze verzekering nog altijd duurder dan veel budgetpolissen met een slechte dekking. “Door de gemeentelijke zorgpremie te verlagen wordt het aantrekkelijker voor minima om over te stappen, met het gevolg dat zij in de toekomst minder geld kwijt zijn aan ziektekosten en meer overhouden voor andere belangrijke zaken”, stelt Van Kent. “Dit kan weer een verschil maken voor de 21.500 Haagse kinderen die momenteel in armoede opgroeien.”
 
De SP heeft het college vandaag door middel van een motie gevraagd te onderzoeken hoeveel minima er zouden overstappen naar de gemeentelijke zorgverzekering als de premie wordt verlaagd. Een meerderheid van de raad steunde het SP-voorstel. 

U bent hier