h

‘Maak van Madurodam geen rupsje nooitgenoeg’

28 juni 2017

‘Maak van Madurodam geen rupsje nooitgenoeg’

Foto: Inge van de Vooren

De Haagse SP vreest dat de geplande uitbreiding van Madurodam de opmaat zal zijn naar het kappen van nog meer kostbaar groen. Voor de uitbreiding moet een stuk duinbos ter grootte van een voetbalveld worden gekapt. “Maar de directie van het park heeft, als een soort rupsje nooitgenoeg, altijd gezegd dat dit te weinig was”, stelt SP gemeenteraadslid Aisha Akhiat. “Hoe kan de raad er nu op vertrouwen dat we over een paar jaar niet weer in hetzelfde schuitje zitten?”

Madurodam stelt dat elke twee jaar een miljoeneninvestering nodig is om voort te blijven bestaan, bijvoorbeeld het toevoegen van een nieuwe attractie. Steevast heeft het attractiepark gedreigd Den Haag te verlaten als uitbreiding geen optie blijkt. Aanvankelijk wilde Madurodam hiervoor 3 voetbalvelden aan duinbos kappen, maar nu is het park overstag gegaan met een kleinere uitbreiding. In de jaren negentig is al eens een deel van de Scheveningse Bosjes opgeofferd voor een uitbreiding van Madurodam. Toen is bovendien beloofd dat dit de allerlaatste uitbreiding zou zijn. Daarnaast is opmerkelijk dat de directie een uitbreiding op het voorplein als optie heeft uitgesloten.

Akhiat: “Als attractieparken echt om de zoveel jaar moeten uitbreiden om voort te bestaan – zoals de directie altijd heeft beweerd – moet er in de toekomst nog meer groen sneuvelen. Buigt het stadsbestuur dan weer voor de dreigementen van Madurodam, dan eindigen we nog met Madurodam aan Zee. Bovendien is de onderbouwing van de beloofde extra banen die gepaard zouden gaan met de uitbreiding flinterdun.” Op 6 juli spreekt de gemeenteraad over de uitbreidingsplannen van Madurodam. 

Foto: Joy Bindraban

Organisatiesecretaris Rob van de Ridder voert het woord bij protest STOP boskap Madurodam op 27 juni 2017 

Zie ook:

U bent hier