h

Hanne Drost kandidaat-lijsttrekker SP Den Haag

10 oktober 2017

Hanne Drost kandidaat-lijsttrekker SP Den Haag

Foto: Anouk Pross

Hanne Drost voert de concept kandidatenlijst aan van de SP voor de Haagse gemeenteraadsverkiezingen. Drost, 29 jaar oud en in het dagelijks leven beleidsmedewerker zorg en sport voor de SP Tweede Kamerfractie, nam vorige maand het fractievoorzitterschap over van Bart van Kent. Volgens de kandidatencommissie is zij de ideale lijsttrekker: “Hanne is al jaren een drijvende kracht achter het activisme van de SP in Den Haag en heeft daarnaast uitgebreide politieke ervaring door haar werk in de Tweede Kamer.”

De andere kandidaten in de top 5 van de concept kandidatenlijst zijn Lesley Arp, Jerry Snellink, Debbie van Dijk en Simone Haane. “Met Hanne, Lesley, en Jerry presenteren we een jonge en felle top 3 met kandidaten die bewezen hebben om op straat én in het stadhuis voor een beter Den Haag te zullen knokken. Ze voeren een lijst aan waar naast ervaring en bewezen kennis nieuw talent een plek heeft gekregen”, aldus Bob van Vliet namens de kandidatencommissie.

Lesley Arp (32) is fractiemedewerker van de Haagse SP en redacteur bij SP ledenblad de Tribune. Jerry Snellink (29) is procescoördinator HRM bij het ROC Mondriaan en daarnaast fractievertegenwoordiger voor de SP. Debbie van Dijk (19) is studente politicologie en contactpersoon van ROOD Den Haag, de jongerenorganisatie van de Haagse SP. Simone Haane (25) is werkzaam als beleidsmedewerker openbare orde bij de BAR-organisatie (samenwerkingsverband Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk).

Drost: “Ik ben heel trots om deze jonge en frisse lijst aan te mogen voeren. En ik kijk er erg naar uit om met dit team te gaan strijden voor een socialer Den Haag.” Op 23 oktober zullen de leden van de Haagse SP de kandidatenlijst definitief vaststellen. Onze gehele conceptlijst vind je hier

Op de foto van links naar rechts: Debbie van Dijk, Lesley Arp, Jerry Snellink, Hanne Drost en Simone Haane. Fotocredits: Anouk Pross.

U bent hier