h

Fiets foetsie?

24 januari 2018

Fiets foetsie?

Foto: Robert John Henderson

Door de strengere regels voor fietsparkeren in het centrum kan het zomaar gebeuren dat jouw fiets ineens foetsie is. De Haagse SP ging  met fietsers in gesprek over het fietsverwijderbeleid van de gemeente. Ook vroegen we fietsers naar hun mening over de hoeveelheid stallingsplekken in onze stad.

Uit de tientallen enquêtes die tot nu toe zijn afgenomen blijkt dat vrijwel geen van de ondervraagde fietsers vindt dat er genoeg plekken zijn om je fiets te stallen. Veel van hen willen dan ook meer fietsnietjes. Er is dus nog genoeg te doen om Den Haag fietsvriendelijker te maken!

Over het fietsverwijderbeleid waren de meningen van de fietsers die wij spraken verdeeld. Sommigen noemden het nieuwe beleid ‘waanzinnig’ of ‘overdreven’, anderen wilden juist dat er nog meer gehandhaafd werd op fout geparkeerde fietsen.

Aanstaande zaterdag 27 januari zal de SP fietsers in het centrum naar hun mening vragen over het fietsverwijderbeleid. We verzamelen om 13.00 bij de fietsenstalling naast de HEMA, op de hoek van de Gedempte Gracht en de Voldersgracht. Zin om mee te helpen? Aanmelden kan bij Inge van de Vooren: vdvooren@gmail.com.  

Foto: Inge van de Vooren

 

 

U bent hier