h

SP: geen extra 31 miljoen in bodemloze put Spuiforum

12 juli 2018

SP: geen extra 31 miljoen in bodemloze put Spuiforum

Foto: Den Haag

De SP is verbolgen over het voorstel van het nieuwe college om 31 miljoen extra in de bodemloze put van het Spuiforum te steken. Terwijl het college in haar coalitieakkoord van een maand geleden nog stelde dat het gebouw conform de gemaakte afspraken afgerond zou worden, ging wethouder Revis de dag van zijn aantreden in gesprek met de bouwer en de instellingen over een nieuwe deal. SP fractievoorzitter Hanne Drost: “De coalitiepartijen spreken over “lijken uit de kast” en “nieuwe situaties”, maar houden natuurlijk niemand voor de gek. Het college kan de SP niet wijsmaken dat tijdens de onderhandelingen niet gesproken zou zijn over extra geld naar het OCC.”

De SP twijfelt dan ook ten zeerste aan de lezing van het college dat de 31 miljoen extra onvermijdelijk en noodzakelijk is, dat anders bouwstops zouden dreigen en dat de instellingen het definitieve ontwerp zouden afkeuren. Drost: “Het is een politieke keuze om de bouwer tegemoet te komen in de meerkosten door holle ruimtes en onderwaterstromen, zaken waar een geschillencommissie best eens anders over had kunnen oordelen, en het is een politieke keuze om de instellingen, die van onze subsidies afhankelijk zijn, tegemoet te komen met 20 miljoen aan ontwerpaanpassingen.”

Terwijl de noden in de stad hoog zijn, terwijl er tekorten ophanden zijn in de jeugdzorg en de ouderenzorg en hier geen geld voor lijkt te zijn, wordt voor het OCC kosten noch moeite gespaard. Drost: “De wethouder spreekt van een normaal project, met normale risico’s. Wij vinden 31 miljoen geen normaal risico”.

U bent hier