h

Bewoners Trekweg en Stuwstraat gaan door met actievoeren na bewonersbijeenkomst met Vestia

13 september 2018

Bewoners Trekweg en Stuwstraat gaan door met actievoeren na bewonersbijeenkomst met Vestia

Foto: SP Den Haag

Samen met wijkbewoners organiseerde de SP Den Haag op 11 september een tweede bewonersbijeenkomst voor bewoners van de Stuwstraat en Trekweg (Molenwijk). Dit keer was ook Vestia aanwezig, om te horen wat de klachten van de bewoners waren.

Bewoners spraken soms met humor, soms met boosheid, over hun problemen met schimmel, lekkages, asbest, ongedierte, brandgevaarlijke situaties, herrie en overlast door slechte geluidsdemping, vloeren die in zo een slechte staat zijn dat kinderen niet in huis kunnen spelen, of slecht uitgevoerde renovaties aan keukens en aan badkamers. De rode draad was dat wanneer de bewoners Vestia belden met klachten, ze moesten wachten totdat ze een ons wogen, maar dat wanneer ze bijvoorbeeld, zoals één oudere bewoonster vertelde, per ongeluk 24 cent te weinig overmaakte voor hun huur, Vestia meteen de volgende dag een incasso stuurde. De bewoners gaven aan geen vertrouwen meer in hun woningcorporatie te hebben, ze zijn het zat om telkens opnieuw klachten in te moeten dienen.

Bij veel bewoners schoot het dan ook in het verkeerde keelgat toen de aanwezige woordvoerder van Vestia aangaf vanaf maandag, “want meteen morgen gaat niet lukken”, een speciale klachtenlijn in te willen stellen waar bewoners hun klachten konden indienen. Vestia zei tot nu toe maar weinig klachten te hebben ontvangen van de Stuwstraat en Trekweg. “Onbegrijpelijk” volgens Kim Anasagasti, bewoner aan de Trekweg en organisator van de bijeenkomst. “De bewoners klagen al 10 jaar aan de lopende band, de verhalen van de bewoners liegen er niet om. Hoe kan dat niet zijn opgeslagen?”

Samen met 3 andere bewoners heeft Kim nu een actiecomité gevormd, dat wordt bijgestaan door de SP. Ze willen zo snel mogelijk met de directeur wonen van Vestia om tafel, om het vertrouwen tussen Vestia en de bewoners de herstellen en met een gedegen plan te komen om alle problemen in woningen op te lossen. Één ding moet volgens het actiecomité duidelijk zijn, het zijn geen individuele problemen waar men last van heeft, het gaat om de algehele staat van hun woningen en de oplossing moet ook een collectieve oplossing voor alle bewoners zijn.            

U bent hier