h

Verslag van avond met Arnout Hoekstra

5 mei 2019

Verslag van avond met Arnout Hoekstra

Afgelopen vrijdag kwam onze kersverse lijsttrekker Arnout Hoekstra langs in Den Haag voor de campagneaftrap. Hij sprak daar over ons plan om de macht van Brussel te breken en ging in gesprek met Haagse SP-leden.

In het Zeeheldentheater praatte hij met ons over woede, hoop én de verkiezingen. Als één van de jongste lijsttrekkers in Nederland valt hij op tussen de oude garde van de gevestigde orde partijen, maar dat maakt hem juist gemotiveerd vertelde hij. In aanloop naar de verkiezingen gaat hij langs verschillende steden om ons verhaal te verkondigen aan SP’ers en geïnteresseerden. ‘Mensen hebben geen idee meer waar Europa voor staat en wat Brussel beslist en doet. En dat is terecht. De eurofielen zien Europa als de oplossing voor alles, terwijl wij juist zien dat het zorgt voor een afname van zeggenschap over onderwerpen waar we prima zelf over kunnen gaan'. 
Niet alleen moet deze zeggenschap terug. Ook de macht van multinationals moet worden ingeperkt. 'Door de tienduizenden lobbyisten worden de behoeftes van de multinationals bevredigd. Winst gaat daarbij boven alles. En dat is precies wat we niet willen'. Volgens Arnout moeten we wel samenwerken op grensoverschrijdende thema’s zoals belastingontduiking van grote bedrijven, maar bepalen we onze eigen belasting gewoon in ons Nederlands parlement.
De avond gaf ons kennis én enthousiasme om de komende tijd te gaan praten met onze Haagse inwoners over de Europese Unie. Bedankt Arnout voor de inspirerende avond!

U bent hier